SamenSpeelFonds prijst inclusieve speeltuin

12 SEP 2023 17:12 | het Gehandicapte Kind

Morgen krijgen speeltuinen Inter Amicos in Rijswijk en Speeleiland Schiedam een forse cheque én een extra bijzondere prijs uitgereikt door het SamenSpeelFonds. Waarom? Zij gaan hun speelplek toegankelijk maken zodat alle kinderen, ook mét een handicap er kunnen spelen. 

Voor kinderen met een beperking zijn 9 op de 10 speelplekken ontoegankelijk. Ook in Zuid-Holland. Kinderen moeten toekijken hoe andere kinderen spelen. Hierdoor voelen zij zich té vaak buitengesloten en eenzaam. Deze speelplekken besloten direct in actie te komen na de oproep van het SamenSpeelFonds om een financiele bijdrage aan te vragen in hun gemeente voor toegankelijke speeltoestellen.*

Deze zomer wierp het SamenSpeelFonds een bal op in Zuid-Holland om speeltuinen begaanbaar te maken voor alle kinderen, ook die met bijvoorbeeld een fysieke of visuele beperking. Nu kunnen bovenstaande speelplekken bijvoorbeeld een (rolstoel)draaimolen aanschaffen, die voor alle kinderen leuk is. 

De bal rolt gewoon door! Ook andere speelplekken in Zuid-Holland en heel Nederland kunnen een aanvraag doen via samenpeelfonds.nl. Alleen maken zij géén kans op de buitenspeelkliko (twv €750) met daarin onder andere een parachutedoek (zie foto), grote bal, tikstokken om samen spelen te bevorderen. De blije speeltuinbeheerders en kinderen die meedachten in hun plannen staan te trappelen om deze morgen in ontvangst te nemen. In het najaar oktober-december komt die kans speelplekken in Groningen, Twente, Friesland toe. 

13.30 uur           Speeleiland Schiedam, Dr. Schaepmansingel 51 Schiedam (de prijsuitreiking aan de kindeen is om 13.45 uur in Wijkhuis, Dr. Willem Dreesplein 2 Schiedam, om de hoek)

15.30 uur           Kliko overhandigen aan Inter Amicos, Handelskade 2a Rijswijk                           

*Deze bijdragen van het SamenSpeelFonds voor speelplekken in Zuid-Holland zijn mede mogelijk gemaakt door Fonds1818.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws