Wandelen voor kinderen met een handicap tijdens de Mega Wandel Marathon

25 MEI 2024 17:47 | Stichting het Gehandicapte Kind

Op zaterdag 25 mei vond in Arnhem de Mega Wandel Marathon plaats: een wandelfeest voor iedereen. Tijdens dit evenement, een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind, kwamen meer dan 1000 enthousiaste deelnemers. Samen zamelden zij € 200.080,- in voor kinderen met een handicap. Bekende gezichten zoals Hella van der Wijst, Tweede Kamerlid Lisa Westerveld en voormalig Tweede Kamerlid en presentatrice Lucille Werner waren van de partij. 

Een handicap beperkt een kind niet voor het leven, buitengesloten worden doet dat wel. Een harde realiteit. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een handicap vijf keer vaker worden buitengesloten dan kinderen zonder handicap. Dat willen we veranderen en daarom organiseert Stichting het Gehandicapte Kind jaarlijks de Mega Wandel Marathon: een wandelfeest waar iedereen aan mee kan doen en er 100% bij hoort.  

Groot succes

De derde editie van de Mega Wandel Marathon was een groot succes. Onderweg en op het start-finishterrein was de hele dag door van alles te zien en te beleven. Om 7:00 uur klonk het startschot voor de 42 kilometer op Sportcentrum Papendal. Afgevuurd door presentator en ambassadeur Hella van der Wijst en directeur-bestuurder van Stichting het Gehandicapte Kind Henk-Willem Laan. De vroege wandelaars werden onthaald met snacks en drinken bij het eerste rustpunt: Landgoed de Westerbouwing. De volgende groep begon om 11:00 uur met de 21 kilometer, nadat wethouder Bob Roelofs en directeur van NOC*NSF Marc van den Tweel het startschot gaven. Op het monumentale landgoed Groot Warnsborn konden de wandelaars even rusten. Kinderambassadeurs Art en Feline, die zelf ook meededen aan de marathon, vuurden samen met ambassadeur & breakdancer Redo om 13:00 uur het startschot af voor de volgende groep wandelaars, die begonnen aan de 10 kilometer. Feline: "Ik loop nu voor de tweede keer mee omdat ik het belangrijk vind dat dat iedereen mee kan doen, op zijn of haar eigen manier.” Om 14:00 uur startte de laatste groep, waarvoor kinderburgemeester van Arnhem Zoë samen met kinderambassadeurs Vesper en Thomas het startschot gaf. Zij wandelden samen de 4 kilometer waar ze door Bio Vakantieoord liepen, een vakantiepark voor gezinnen met een gehandicapt kind.

Wandelen voor Rick Brink 

Rick Brink, ambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind en oud-minister Gehandicapte Zaken zou voor de derde keer meedoen aan de Mega Wandel Marathon. Op 11 mei jl. overleed hij onverwachts op 38-jarige leeftijd. Rick zette zich onvermoeibaar in voor de missie van Stichting het Gehandicapte Kind en hij heeft veel betekend voor kinderen met een handicap. Zijn familie en vrienden liepen mee als eerbetoon aan hem. Ook zijn zus Annelies: “Wij lopen vandaag om de missie van Rick voort te zetten. We zijn ontzettend trots op hem en het voelt alsof hij erbij is.”

Ruim 200.000 euro opgehaald voor kinderen met een handicap

Rond 15:30 uur waren bijna alle wandelaars over de finish, waar op het terrein van alles aan de gang was. Er werd geschminkt, gemasseerd, gefeest en samen gespeeld, want op het terrein vond ook De kleine Grote Samenspeeldag plaats. Hier konden kinderen spelen en genieten van activiteiten als mega bellenblazen en boogschieten. Ondertussen arriveerden Tweede Kamerfractie GroenLinks-PvdA Lisa Westerveld en voormalig lid van de Tweede Kamer en presentatrice Lucille Werner. Zij vertelden over de positie van kinderen met een handicap in Nederland en waarom het zo belangrijk is dat deze groep mee kan doen in de maatschappij.  

Met een opbrengst van € 200.080,-  voor projecten voor kinderen met een handicap, was dit een geslaagde derde editie. De volgende Mega Wandel Marathon staat gepland op zaterdag 17 mei 2025.  

Over Stichting het Gehandicapte Kind

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen - dat is het ideaal van Stichting het Gehandicapte Kind. De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste beperking is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor buitengesloten voelen. Dit kan leiden tot een leven lang eenzaamheid. Met steun van donateurs en vrijwilligers helpt Stichting het Gehandicapte Kind om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken. Zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen en vrienden maken. Met als doel: geen kind zonder vriendjes.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws