'Overstap enige manier om hoge energierekening in bedwang te houden'

15 DEC 2023 11:51 | Vastelastenbond
Dit is een expertquote via ANP Expert Support

Dirk-Jan Wolfert

Aanleiding:
Meer gezinnen in armoede door afschaffen energietoeslag en prijsplafond, waarschuwen gemeenten: 'Energiecrisis is nog niet voorbij'

Mensen met lage inkomens krijgen sowieso een lastig 2024 voor de kiezen, maar zij kunnen de hoge kosten opvangen door over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven. Daarmee beschermen zij zich tegen de koude wintermaanden en oplopende tarieven. Een aantal variabele tarieven komt al boven het prijsplafond uit.


Huishoudens met een kleine beurs zijn gebaat bij zekerheid, omdat zij elk dubbeltje moeten omdraaien. Een vast energiecontract voorkomt verrassingen en is nu goedkoper. Een overstap levert een besparing van bijna 700 euro op jaarbasis op. De energiemarkt gedraagt zich ontzettend onvoorspelbaar en dat heeft invloed op de tarieven van variabele en dynamische contracten. Een overstap naar een vast energiecontract geeft zekerheid. Niet voor niets deelt toezichthouder ACM deze mening.


Wanneer mensen nu niet in actie komen en variabel blijven, lopen zij een grote kans om dieper in de energiearmoede te belanden. Dat is een scenario dat absoluut niet wenselijk is. Een overstap is bittere noodzaak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirk-Jan Wolfert Vastelastenbond Torenallee 32-10 Eindhoven Tel: 040 - 782 1234 / 06- 24659263 E-mail: marketing@vastelastenbond.nl.

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen