Persbriefing over bezoek EP-landbouwcommissie aan Nederland (HvE, WebEx, 17 mei, 12.30)

12 MEI 2023 11:30 | Europees Parlement

Datum: woensdag 17 mei 2023

Tijd: 12.30 - 13.30 uur

Plaats: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, Den Haag en online via WebEx

Voertaal: Engels

Aanmelden: via email naar pers-denhaag@europarl.europa.eu

Leden van de EP-commissie landbouw en plattelandsontwikkeling (AGRI) brengen van 15 tot en met 17 mei een bezoek aan Nederland, onder leiding van AGRI-voorzitter Norbert Lins (EVP, DE). Tijdens de missie ontmoeten de EP-leden o.a. de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema en vertegenwoordigers uit de tuinbouwsector. Ook gaat de delegatie in gesprek met boeren, groenteveredelaars en fruittelers over veredelingstechnieken, ecologische landbouw, waterbeheer, nutriënten en de recente boerenprotesten in Nederland. Aan het einde van het bezoek, staat een perslunch gepland met de AGRI-voorzitter en de Nederlandse Europarlementariërs Jan Huitema (VVD, Renew) en Bert-Jan Ruissen (SGP, ECR).

De briefing vindt op 17 mei op 12.30 plaats aan de Korte Vijverberg 5 in Den Haag in het bijzijn van deze drie Europarlementariërs. Het is ook mogelijk de persbriefing online te volgen en vragen te stellen via WebEx. Aanmelding via pers-denhaag@europarl.europa.eu of via Willemijn (+31612940913, willemijn.dejong@europarl.europa.eu).

Nederlandse sprekers:

Jan Huitema (VVD, Renew)

Lid van de EP-commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid (ENVI)

Lid van de EP-commissie visserij (PECH)

Plaatsvervangend lid van de EP-commissie landbouw en plattelandsontwikkeling (AGRI)

Profiel

Bert-Jan Ruissen (SGP, ECR)

Lid van de EP-commissie landbouw en plattelandsontwikkeling (AGRI)

Lid van de EP-commissie visserij (PECH)

Plaatsvervangend lid van de EP-commissie buitenlandse zaken (AFET)

Profiel

Quote:

Voorafgaand aan de missie zei Norbert Lins, voorzitter van de AGRI-commissie: “Met dank aan tradities en gestimuleerd door innovatie, is Nederland altijd een agrarisch bolwerk binnen Europa geweest. Ik kijk uit naar de AGRI-missie naar Nederland en om kennis op te doen over de Nederlandse state-of-the-art landbouwtechnologieën. Ik ben me er van bewust dat Nederlandse boeren en voedselproducenten op dit moment met verschillende uitdagingen worden geconfronteerd. Het zal voor mij vooral interessant zijn om hun stem te horen en te zien hoe ze zich aanpassen aan deze uitdagingen.”

Norbert Lins wordt vergezeld door 4 andere EP-leden: Daniela Rondinelli (S&D, IT), Jan Huitema (Renew, NL), Annie Schreijer-Pierik (EVP, NL) en Bert-Jan Ruissen (ECR, NL).

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw