Grensoverschrijdende samenwerking in het licht van verleden - toekomst

14 MRT 2017 12:16 | Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

“Het verleden vergeten” of “tegen het vergeten”. Nederland en Duitsland zijn buren met dikwijls een diversiteit van meningen; soms een zegen en soms een vloek. Juist in de grensoverschrijdende samenwerking steken onze verledens en mentaliteitsverschillen regelmatig de kop op. Op donderdag 30 maart a.s. geeft de Duitse Nina Krockow haar debuut in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945: een lezing over Zakendoen in Duitsland in het licht van verleden en toekomst. De lezing start om 19:30 uur.

De hedendaagse ontwikkelingen in de wereld in onze en ook in Krockow`s vaderland, waaronder de problematiek van migratie, zetten het onderwerp “interculturele samenwerking” in een actuele context. De auteur is ervan overtuigd dat kennis van elkaars diepgewortelde culturele overtuigingen en wederzijds begrip noodzakelijk zijn voor een positieve samenleving en samenwerking, in eigen land en over de grens.

Acceptatie van verscheidenheid is hierbij elementair. Aan de hand van grensoverschrijdend ondernemerschap schetst zij de mentaliteit, overtuigingen en achtergronden van haar eigen land en spiegelt hieraan de typische Nederlandse karakteristieken.

Na 20 jaar werkervaring als Duitse in Nederland ontrafelt zij met haar boek “Zakendoen in Duitsland” onze eigen blinde vlekken en valkuilen die worden bepaald door de land specifieke geschiedenis. Wat kunnen we van ons verleden leren om de toekomst samen succesvol vorm te geven? Aanvullen in plaats van afzetten, vooroordelen transformeren in voordelen, talenten combineren en versterken. Dat doe je niet alleen in je eigen onderneming maar ook in de interculturele samenwerking. 

Spreker: De Duitse Nina Krockow heeft al op vroege leeftijd in verschillende landen gewoond en gewerkt. Op haar 12de bezocht zij een inheemse school in India, met 16 liep zij stage in Parijs, met 20 werkte zij in Spanje, leefde rond haar 26de kort in de VS en deed in 2009 vrijwilligerswerk in Peru. Culturen, hun geheimen en historie fascineren haar. En ook de geschiedenis van haar eigen voorouders rondom de Tweede Wereldoorlog is haar niet vreemd.

 

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 30 maart 2017. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Entree: € 5,00 p.p. Museumkaart geldig.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Meer binnen deze rubriek