KNGF-voorzitter Guido van Woerkom vertrekt

05 JUL 2023 15:00 | KNGF - Fysiotherapie

Guido van Woerkom, voorzitter van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), legt zijn functie neer per 11 oktober aanstaande.  

Van Woerkom was de afgelopen vijf jaar het boegbeeld van de beroepsvereniging van fysiotherapeuten. Nu het KNGF in een nieuwe fase van ontwikkeling komt, vindt hij het tijd om ruimte te maken voor nieuw leiderschap bij deze grootste beroepsvereniging in de eerste lijn.

Van Woerkom: ‘het KNGF zet stappen in de samenwerking met Stichting Keurmerk Fysiotherapie om zo te komen tot één robuust kwaliteitsregister voor praktijken en fysiotherapeuten. Daarnaast voeren we intensief overleg over het terugbrengen van de fysiotherapie in de basisverzekering. Dat overleg verloopt positief. Ik heb in de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt aan de verbetering van de positie van de fysiotherapie, omdat ik er met vele anderen van overtuigd ben dat de zorg voor patiënten erbij gebaat is als fysiotherapie definitief een volwaardige plaats heeft in het zorgstelsel. Er zijn dus mooie uitdagingen voor mijn opvolger’.

Het bestuur van het KNGF betreurt het vertrek van de voorzitter en bedankt hem voor zijn niet aflatende inzet in de afgelopen jaren voor de vereniging en voor zijn bijdrage aan de verbetering van de positie van fysiotherapeuten in het zorgstelsel. Zijn bestuurlijke ervaring, kennis en inzet werden intern en extern herkend, erkend en gewaardeerd. Onder zijn leiding zijn de zichtbaarheid van de fysiotherapie en de waarde die fysiotherapeutische zorg voor patiënten heeft, toegenomen.

In de komende maanden rondt Van Woerkom zijn werkzaamheden af. Het KNGF bestuur gaat op zoek naar een opvolger.

Meer binnen de rubriek Zorg