Bolwerk en Grote Kerk 17 t/m 19 februari magisch verlicht tijdens Wonderlicht Alkmaar

31 JAN 2023 10:19 | Wonderlicht Alkmaar

In Alkmaar vindt van vrijdag 17 tot en met zondag 19 februari Wonderlicht plaats. Tijdens dit evenement zijn het Alkmaars Bolwerk, Canadaplein en Grote Kerk sprookjesachtig verlicht. Een prominent programmaonderdeel is een twee kilometer lange avondwandeling vol licht, verbeelding, fantasie en straattheater over het historische Bolwerk. Wonderlicht combineert vertier met sociale verbinding. Zo krijgen ouderen desgewenst een buddy mee en kan via lokale stichtingen een toegangskaartje worden gedoneerd aan mensen die het financieel zwaar hebben.   

De eerste editie van Wonderlicht vond in 2020 plaats en was meteen een groot succes. Na een onderbreking vanwege corona staat het evenement nu weer op de kalender. De onlangs begonnen kaartverkoop loopt uitstekend. Wonderlicht mikt op jong en oud. De hele route is rolstoeltoegankelijk.

Op het Bolwerk, ter hoogte van het Stadskantoor, start tussen 17.30 en 22.00 uur elk kwartier de wandeling. Die voert ook door de met honderden kaarsen verlichte Grote Kerk. Onderdelen van de wandeling zijn het spektakel Shadow Dance waarin water, dans en licht samenkomen, een reusachtige projectie op de uit 1769 stammende Molen van Piet op Alkmaars Bolwerk en het Enchanted Forest waarin natuur en lichtsculpturen betoverend samenkomen.

Het Canadaplein fungeert als sfeervol festivalhart met akoestische muziek, licht en vuur, lekkere hapjes en drankjes.  De optredens van muzikanten en dichters vinden plaats op een hoofdpodium en bij de op het plein geplaatste vuurschalen. Voor het publiek zijn er een tent en knusse zithoekjes. Ook kan je marshmallows smelten boven het vuur, of genieten van glühwein en veel lekkers uit de foodtrucks van lokale ondernemers. Het festivalhart is alle dagen geopend van 17.30 tot 23.00 en gratis toegankelijk.

De aan het Canadaplein gelegen Grote Kerk is tijdens de festivaldagen onderdeel van de wandeling en wordt sfeervol verlicht. Wie na de wandeling trek heeft, kan meedoen aan een doorlopend aanschuifdiner en samen met andere deelnemers genieten van een kop goed gevulde soep en boerenbrood. Kaarten voor dit diner kunnen ook online worden gereserveerd.

Ben je wat ouder, minder goed ter been, kan je niet tegen prikkels? Op vrijdag 17 februari gaat Wonderlicht speciaal voor deze groepen een uur eerder open, namelijk om 17.00 uur. Een rolstoel of rollator, het maakt allemaal niet uit. Met begeleiding van de buddy kan de avondwandeling prima worden gemaakt. Tijdens de eerste editie van Wonderlicht Alkmaar in 2020 beleefden ruim 150 mensen dankzij deze ondersteuning een schitterende avond.

Nieuw is dit keer de mogelijkheid om bij het online bestellen van kaarten een kaartje te doneren aan iemand die een bezoek aan het evenement zelf niet kan betalen. Via drie lokale stichtingen komende de gedoneerde kaartjes bij hen terecht.

Prijzen online: kinderen t/m 6 jaar € 2 en iedereen vanaf 7 jaar € 6,50 (exclusief €1,50 per bestelling).

Prijzen aan de kassa op het gratis toegankelijke Festivalhart Canadaplein: kinderen t/m 6 jaar € 2,00 en iedereen vanaf 7 jaar € 9,00

Aanschuifdiner: € 8,00 voor een kop soep en boerenbrood met smeersels

Meer informatie over Wonderlicht en over de ticketverkoop is te vinden op www.wonderlichtalkmaar.nl

 

Dit is een origineel bericht van Wonderlicht Alkmaar

Meer binnen deze rubriek