SamenSpeelFonds: Geld voor speelplekken Zuid-Holland voor kinderen met en zonder beperking

19 JUN 2023 15:08 | het Gehandicapte Kind

Voor kinderen met een beperking zijn 9 op de 10 speelplekken niet toegankelijk. Ze moeten te vaak aan de zijlijn toekijken hoe andere kinderen wél samen spelen. Hierdoor voelen zij zich vaak buitengesloten en eenzaam. Het SamenSpeelFonds richt zich deze zomer op speelplekbeheerders en andere stichtingen en verenigingen in Zuid-Holland om speelplekken inclusief te maken, óók voor kinderen met een beperking!  

Wieltje baden 

Er zijn mede dankzij het SamenSpeelFonds in Nederland al 135 échte inclusieve samenspeelplekken waar kinderen met een beperking kunnen meedoen, waar ze bijvoorbeeld niet komen vast te zitten in een mulle ondergrond. Ook de speeltuin de Vogelwijk in Leiden wordt een fantastische samenspeelplek. Met een speelijsjeskraam op zithoogte, een muziekbank, een voelboom, een communicatiebord en misschien een plek waar je met je rolstoel door het water kan sjezen (wieltje baden!). Met een bijdrage van € 50.000 van het SamenSpeelFonds en volop medewerking van de gemeente worden de plannen gerealiseerd, zodat deze samenspeelplek voor de zomer van 2024 feestelijk kan worden geopend. In Zuid-Holland zijn er nog 34 gemeenten zonder inclusieve samenspeelplek...

Oproep 

Is jouw speeltuinvereniging of stichting gevestigd in een van de gemeenten in Zuid-Holland waar nog geen inclusieve samenspeelplek is? Vraag dan nu vóór 30 juli je financiële bijdrage aan om van jouw speelplek een échte samenspeelplek te maken! Ga voor alle informatie naar www.samenspeelfonds.nl. En kom voor meer inspiratie voor jouw plannen naar de SamenSpeelFonds Speelexcursie op 24 juni in Den Haag. 

Win 

Behoort jouw plan tot de eerste 10 toegekende aanvragen, dan krijg je een Speeltuinbende buitenspeelkliko - met materiaal als een grote opblaasvoetbal, tikstokken en parachute - om samen spelen op jouw samenspeelplek te bevorderen.  

SamenSpeelFonds 

Het SamenSpeelFonds is een initiatief van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind, mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Het is onze droom dat elk kind kan meespelen. Spelen is goed voor de ontwikkeling van alle kinderen! Ze komen jong in aanraking met elkaars situatie en krijgen meer begrip voor elkaar. Daarom dragen we graag financieel bij aan één toegankelijke speelplek per gemeente. 

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws