Karin van Baardwijk is gekozen tot Topvrouw van het Jaar 2024

19 SEP 2024 20:39 | Talent naar de Top

Amsterdam, 19 september 2024 – In Theater Amsterdam is Karin van Baardwijk, CEO Robeco, uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2024.

Tijdens een inspirerende show in de grote zaal van het theater heeft juryvoorzitter Khadija Arib in het bijzijn van 400 genodigden bekendgemaakt dat Karin van Baardwijk tot Topvrouw van het Jaar is gekozen.

De andere twee finalisten waren Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA en Marjo Vissers-Kuijpers, CEO Coöperatie VGZ.

De verkiezing, die sinds 2005 wordt gehouden en dus dit jaar haar twintigjarig jubileum viert, heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Elanor Boekholt-O’Sullivan, luitenant-generaal bij Ministerie van Defensie en Topvrouw van het Jaar 2023, Wouter Koolmees, President-directeur NS, Dolf van den Brink, CEO Heineken en Annette Mosman, CEO APG en Topvrouw van het Jaar 2022.

Oordeel jury

“De winnaar is origineel, krachtig en heeft veel indruk gemaakt met haar persoonlijke verhaal. Zij weet dat je transformaties alleen succesvol kunt realiseren mét diversiteit. Zij weet dat je jezelf kwijtraakt als je een rol aanneemt. Dus heeft zij echt haar eigen stem gevonden. Daarmee is zij niet alleen een inspiratie binnen, maar ook buiten haar sector en vooral voor de jonge generatie die de toekomst in handen heeft.”

De Young Talent Award

Ook is de Young Talent Award 2024 uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 27 genomineerden waaruit eerst drie finalisten en vervolgens de winnaar van de Award zijn bekendgemaakt door juryvoorzitter Disa Jironet.

De winnaar is Anke Cornelisse, Fixed Income Portfolio Manager bij APG. De andere twee finalisten zijn Sophie Baselmans, Regiomanager Veiligheid & Service bij NS, en Arianna de Vries, Global Marketing Manager Swine bij Trouw Nutrition.

Toekomst

De Topvrouw van het Jaar verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met Talent naar de Top. De stichtingen gaan samen verder om de gedeelde missie te versterken en hun impact te vergroten op het meer ‘divers en inclusief’ maken van de top van de organisaties in Nederland.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl.

Voor PR-verzoeken neemt u contact op met Remco Boxelaar (Manager Marketing & Communicatie): +31 (0)6 53 85 65 04 remco.boxelaar@talentnaardetop.nl

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws