Op 19 september Topvrouw van het Jaar 2024 bekend!

16 SEP 2024 07:00 | Talent naar de Top

Amsterdam, 16 september 2024 – Op donderdag 19 september wordt in Theater Amsterdam de Topvrouw van het Jaar 2024 bekendgemaakt.

Tijdens een inspirerende show – vanaf 18.00 uur – in de grote zaal van het theater met o.a. keynote speakers Hedy d’Ancona, Sanne Wallis de Vries en Chantal Inen, wordt naast de Topvrouw van het Jaar 2024 ook de winnaar van de Young Talent Award bekendgemaakt. Aansluitend aan het programma is er vanaf 19.30 uur een diner voor de 400 genodigden.

De drie kandidaten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2024 zijn: Karin van Baardwijk, CEO Robeco, Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA en Marjo Vissers-Kuijpers, CEO Coöperatie VGZ.

De verkiezing, die sinds 2005 wordt gehouden en dus dit jaar haar twintigjarig jubileum viert, heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Elanor Boekholt-O’Sullivan, luitenant-generaal bij Ministerie van Defensie en Topvrouw van het Jaar 2023, Wouter Koolmees, President-directeur NS, Dolf van den Brink, CEO Heineken en Annette Mosman, CEO APG en Topvrouw van het Jaar 2022.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het Jaar 2024. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde (carrière)resultaten en span of control, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren, zijn bij de keuze voor de winnaar doorslaggevend. Eerder werden de drie finalisten door de jury gekozen uit tien genomineerden.

De Young Talent Award

Op 19 september wordt ook de Young Talent Award uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 27 genomineerden waaruit eerst drie finalisten en vervolgens de winnaar van de Award worden bekendgemaakt door juryvoorzitter Disa Jironet.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl.

*Sinds 2022 bundelen Stichting Topvrouw van het Jaar en Talent naar de Top hun krachten. De organisatie is om die reden in handen van Talent naar de Top.

Wilt u aanwezig zijn a.s. donderdag 19 september in Theater Amsterdam? Ook voor interview-verzoeken en andere vragen over dit persbericht, neem contact op met Remco Boxelaar (Manager Marketing & Communicatie): +31 (0)6 53 85 65 04 remco.boxelaar@talentnaardetop.nl

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws