Op 28 september Topvrouw van het Jaar 2023 bekend!

25 SEP 2023 07:00 | Talent naar de Top

Amsterdam, 25 september 2023 – Op donderdag 28 september wordt in Theater Amsterdam de Topvrouw van het Jaar 2023 bekendgemaakt.

Tijdens een inspirerende show – vanaf 18.00 uur – in de grote zaal van het theater met o.a. keynote speaker Dr. Maaike Harbers, Lector Artificial Intelligence & Society, wordt naast de Topvrouw van het Jaar 2023 ook de winnares van de Young Talent Award bekendgemaakt.

Aansluitend aan het programma is er vanaf 19.30 uur een diner voor de 350 genodigden.

De drie kandidaten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2023 zijn:

Elanor Boekholt-O’Sullivan, de eerste vrouwelijke luitenant-generaal bij Defensie, Mariëlle Vogt, CFO Enexis en Annemarie Buitelaar, CEO Marktplaats.

De verkiezing, die dit jaar voor de negentiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke bestuurders in Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de belangrijke functie van rolmodel kunnen vervullen.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Janine Vos, CHRO bij Rabobank en Topvrouw van het Jaar 2021, Eelco Hoekstra, lid Raad van Bestuur SHV, Dolf van den Brink, CEO Heineken en Annette Mosman, CEO APG en Topvrouw van het Jaar 2022.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het Jaar 2023. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde (carrière)resultaten en span of control, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren, zijn bij de keuze voor de winnaar doorslaggevend.

Eerder werden de drie finalisten door de jury gekozen uit tien genomineerden.

De Young Talent Award

Op 28 september wordt ook de Young Talent Award uitgereikt. Werkgevers wordt gevraagd om kandidaten te nomineren voor deze aanmoedigingsprijs voor jong vrouwelijk talent (t/m 31 jaar). Dit jaar zijn er 23 genomineerden waaruit eerst drie finalisten en vervolgens de winnaar van de Award worden bekendgemaakt door juryvoorzitter Eeke Olijve-van den Brink.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.talentnaardetop.nl/topvrouw-van-het-jaar.

*In oktober 2022 maken Stichting Topvrouw van het Jaar en Talent naar de Top bekend hun krachten te bundelen. De organisatie is om die reden sinds dit jaar in handen van Talent naar de Top.

Wilt u aanwezig zijn a.s. donderdag 28 september in Theater Amsterdam? Ook voor interview-verzoeken en andere vragen over dit persbericht, neem contact op met Remco Boxelaar (Manager Marketing & Communicatie): +31 (0)6 50 69 33 15 remco.boxelaar@talentnaardetop.nl
Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van Talent naar de Top

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws