Finalisten Topvrouw van het Jaar 2024 bekend!

02 AUG 2024 11:00 | Talent naar de Top

Amsterdam, 2 augustus 2024 – De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2024 zijn bekendgemaakt.

Karin van Baardwijk, CEO Robeco, Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA en Marjo Vissers-Kuijpers, CEO Coöperatie VGZ, zijn de kanshebbers op deze prestigieuze titel.

De verkiezing, die sinds 2005 wordt gehouden en dus dit jaar haar twintigjarig jubileum viert, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directie- en bestuursleden van Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de functie van rolmodel voor jonge, ambitieuze vrouwen kunnen vervullen.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Khadija Arib, heeft de drie finalisten bekendgemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten begin september de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het Jaar 2024 het meest verdienen.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het Jaar 2024. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde (carrière)resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren, zijn bij de keuze voor de winnaar doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond met diner

De winnaar van de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2024 wordt op donderdag 19 september a.s. bekendgemaakt in het bijzijn van 400 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en de overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in Theater Amsterdam met o.a. Hedy d’Ancona en cabaretière Sanne Wallis de Vries.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Elanor Boekholt-O’Sullivan, luitenant-generaal bij Ministerie van Defensie en Topvrouw van het Jaar 2023, Wouter Koolmees, President-directeur NS, Dolf van den Brink, CEO Heineken en Annette Mosman, CEO APG en Topvrouw van het Jaar 2022.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl

*Sinds 2022 bundelen Stichting Topvrouw van het Jaar en Talent naar de Top hun krachten. De organisatie is om die reden in handen van Talent naar de Top.

Voor vragen over dit persbericht of interviewverzoeken, neem contact op met Remco Boxelaar (Manager Marketing & Communicatie): +31 (0)6 538 565 04 remco.boxelaar@talentnaardetop.nl

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws