Wat de EU doet voor Zeeland

18 DEC 2018 15:54 | Europees Parlement

Zeeland ontvangt EU-subsidies voor onder andere sluizen en havens, projecten in het grensgebied, landbouw en de kweek van vis. Een nieuwe website van het Europees Parlement maakt dit inzichtelijk.

 

Op de website www.wat-europa-voor-mij-doet.eu is verzameld wat de EU doet voor bijna 1.400 regio´s en gemeenschappen in Europa. Door middel van korte artikelen is te lezen welke projecten bij jou in de buurt ondersteund worden vanuit Brussel.

De website bevat drie artikelen gewijd aan Zeeland. Eén over de gehele provincie, een artikel over Zeeuws-Vlaanderen en een artikel over de overige delen van Zeeland. In Terneuzen worden bijvoorbeeld met EU-steun slimme robots en drones ontwikkeld. De opkweek van oesters in Yerseke en de doorontwikkeling van de getijdencentrale in de Oosterschelde ontvangen ook subsidies vanuit Brussel.

Naast informatie over de regio´s van de EU bevat de website ook artikelen over ons dagelijks leven. Wat betekent de EU voor jouw beroep, familie of hobby? In de sectie ´In mijn leven´ vindt men wat de EU doet voor bijvoorbeeld uitzendkrachten, studenten in het beroepsonderwijs, tv-kijkers en zelfs voetbalfans.

Door middel van de website ´Wat Europa voor mij doet´ wil het Europees Parlement inzichtelijk maken hoe de EU het leven van ons allen beïnvloed. Op deze manier kunnen mensen goed voorbereid naar de stembus op 23 mei 2019 voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. 

Meer binnen deze rubriek