Wat de EU doet voor Rotterdam

18 DEC 2018 16:35 | Europees Parlement

Rotterdam en de regio Rijnmond ontvangen EU-subsidies voor verbetering van het havengebied, de aanpak van werkloosheid, duurzaamheid en renovaties. Een nieuwe website van het Europees Parlement maakt dit inzichtelijk.

 

Op de website www.wat-europa-voor-mij-doet.eu is verzameld wat de EU doet voor bijna 1.400 regio´s en gemeenschappen in Europa. Door middel van korte artikelen is te lezen welke projecten bij jou in de buurt ondersteund worden vanuit Brussel.

De website geeft informatie over Europese steun aan Rotterdam en de regio Rijnmond. De Rotterdamse haven is de toegangspoort tot Europa. De EU heeft daarom geïnvesteerd in onderwijsinstelling voor de havenindustrie, de STC Group. EU-subsidies worden gebruikt om de werkloosheid aan te pakken in Rotterdam, Brielle en Capelle aan de IJssel. Duurzame projecten kregen ook EU-steun, zoals milieuvriendelijke elektriciteitsaansluitingen voor schepen in Rotterdam en innovaties in de tuinbouw in Vlaardingen. Het Rotterdamse Station Hofplein en museum Fort 1881 in Hoek van Holland werden met EU-gelden gerenoveerd.

Naast informatie over de regio´s van de EU bevat de website ook artikelen over ons dagelijks leven. Wat betekent de EU voor jouw beroep, familie of hobby? In de sectie ´In mijn leven´ vindt men wat de EU doet voor bijvoorbeeld uitzendkrachten, studenten in het beroepsonderwijs, tv-kijkers en zelfs voetbalfans.

Door middel van de website ´Wat Europa voor mij doet´ wil het Europees Parlement inzichtelijk maken hoe de EU het leven van ons allen beïnvloedt. Op deze manier kunnen mensen goed voorbereid naar de stembus op 23 mei 2019 voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Meer binnen deze rubriek