RSI-vereniging: “laat RSI-klachten het begin van je loopbaan niet in de weg staan”

28 SEP 2021 14:59 | RSI-Vereniging

Uit een recentelijk vrijgegeven factsheet van TNO blijkt dat de helft van Nederlanders zich minstens 6 uur per dag achter een beeldscherm zit. Van de mensen die thuiswerken blijkt dat zelfs 85% te zijn. De langdurige tijd die men achter het scherm spendeert, gepaard met langdurige tijd statisch stil zitten vergroot de kans op het oplopen van RSI-klachten. Vanwege de hoge stijgingen van deze klachten organiseert de RSI-vereniging daarom op 2 oktober in Amersfoort een themamiddag voor studenten en starters op de arbeidsmarkt met arm, nek en schouderklachten.

RSI, soms ook KANS genoemd, is een verzamelnaam voor klachten aan arm/nek/schouders, vaak maar niet exclusief door langdurig statisch werk zoals achter een beeldscherm. Klachten zoals pijn, tintelingen en/of krachtsverlies, die werken en andere activiteiten in de weg staan.

Om studenten en starters hierin te assisteren organiseert de RSI-vereniging een themadag waarop ze niet alleen advies krijgen over hoe ze het beste kunnen omgaan met hun klachten, maar ook de kans om hun eigen ervaringen met elkaar te delen.

De organisatie wil deelnemers niet alleen helpen met hun klachten, maar ze ook assisteren met het vinden en/of doorzetten van hun huidige baan. “RSI-klachten zijn altijd vervelend”, verteld loopbaancoach Barbara Sneller. “Het staat een vliegende start van je carrière in de weg. Maar er zijn oplossingen of alternatieven”.

De themamiddag is bedoeld voor studenten en starters op de arbeidsmarkt tot ongeveer 35 jaar oud. Deelname is gratis. Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort, van 13.00 – 16.30 uur. Aanmelden kan via postbus@rsi-vereniging.nl. De bevestiging bevat ook een uitgebreide routebeschrijving naar het evenement.

Voor meer informatie bezoek de website: www.rsi-vereniging.nl

Over de RSI-vereniging

De RSI-vereniging is een vrijwilligersorganisatie door en voor mensen met RSI-klachten oftewel arm/nek/schouderklachten. De vereniging informeert over RSI, faciliteert lotgenotencontact en bevordert onderzoek. Activiteiten zijn: telefoonhulplijn, themadagen, magazine, nieuwsbrief, social media, website.

Verder overlegt de vereniging met andere RSI-betrokkenen zoals werkgevers, scholen, universiteiten, onderzoekers en de overheid. En wisselt informatie uit met onderzoekers, artsen, ergonomen en fysiotherapeuten.

De RSI-vereniging bestaat sinds 1995 en heeft ongeveer 600 leden.

_____

Factsheet Beeldschermwerk - TNO | Brochure | Arboportaal: https://www.arboportaal.nl/documenten/brochure/2021/6/2/factsheet-beeldschermwerk

Photocredit : Barbara Sneller loopbaancoach en pijn-ervaringsdeskundige

Meer binnen de rubriek Zorg