Persuitnodiging - Johan Cruijff ArenA voor het eerst decor van Bijzondere Eredivisie

16 MEI 2022 11:20 | Stichting het Gehandicapte Kind

Voor kinderen met een beperking komt een droom uit: spelen voor een betaald voetbalclub in een unieke competitie – de Bijzondere Eredivisie. Sinds de start van de Bijzondere Eredivisie in 2019 spelen de G-voetballers op zondag 22 mei 2022 voor het eerst een competitieronde in de Johan Cruijff ArenA. Een unieke ervaring voor de spelers en iedereen die betrokken is. Graag nodigen we u uit om een mooi item te maken tijdens deze unieke speelronde.

Een seizoen lang spelen de G (gehandicapte)-teams van ADO Den Haag, AFC Ajax, SC Cambuur, FC Emmen, Excelsior Rotterdam, FC Groningen, Go Ahead Eagles, De Graafschap, SC Heerenveen, NEC Nijmegen, FC Utrecht en VVV-Venlo tijdens verschillende speelrondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de deelnemende voetbalclubs. Tijdens de Bijzondere Eredivisie schitteren de spelers op het veld. Ze zijn ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen en blij met de vriendschappen die ze met hun teamgenoten sluiten. De Bijzondere Eredivisie laat zien hoe belangrijk sporten is voor kinderen met een beperking.

Persuitnodiging

Graag nodigen we u uit om een mooi item te maken tijdens deze unieke speelronde (aanmelden verplicht i.v.m. toegangsbewijs). 

Wat: Speelronde Bijzondere Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA

Wanneer: Zondag 22 mei van 14:00 uur – 17:00 uur

Waar: Johan Cruijff ArenA - Johan Cruijff Boulevard 1 - 1100 DL Amsterdam

Parkeren: Parkeergarage P1

Over de Bijzondere Eredivisie

De Bijzondere Eredivisie is een G (Gehandicapte) -team competitie van betaald voetbalclubs. De competitie is gestart in september 2019 en het is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub. De teams bestaan uit 12 jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Zij hebben diverse handicaps en diverse leeftijden. De teams zijn op basis van zorgvuldig gekozen selectiecriteria samengesteld om een evenwichtige competitie te kunnen waarborgen. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Meer binnen deze rubriek