"Hartekind Bakt; voor alle hartekinderen in Nederland"
In de maand november organiseert Stichting Hartekind de 4e editie van Hartekind Bakt. Door heel Nederland gaan kinderen bakken om geld in te zamelen voor levensbelangrijk onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Want maar liefst 1 op de 100 kinderen in Nederland wordt geboren met een hartafwijking. En iedere 48 uur overlijdt een kind eraan. Daarmee is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen in Nederland.
De Annie M.G. Schmidt uit Hilversum bakt voor Stichting Hartekind en in het speciaal voor de 2 hartekinderen die op deze school zitten Jesse (8 jaar) uit groep Krullevaar en Jack (9 jaar) uit groep Pluk.
Jesse (8) en Jack (9) twee hartekinderen op dezelfde school
De Annie M.G. Schmidt wil elk kind een kans geven om te groeien en een zorgeloze jeugd te hebben. Onbezorgd opgroeien voor kinderen met een hartafwijking is niet makkelijk. Daarom zet de Annie M.G. Schmidt zich in om hier verandering in te brengen, en dit jaar doen ze dat door koekjes te bakken tijdens het evenement Hartekind Bakt!
Er zijn maar liefst 1.344 koekjes gebakken, in totaal zijn er 168 zakjes met koekjes verkocht en is er een prachtig bedrag van €672,- opgehaald. Dankzij de steun van ouders en kinderen kunnen ze met deze actie iets betekenen voor deze bijzondere kinderen. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen – samen maken we een verschil.
Elke school een hartekind
Wist je dat 1 op de 100 kinderen een hartafwijking heeft? Dat betekent dat op bijna elke basisschool wel 1 hartekind zit. Dat is vaak niet algemeen bekend want een hartafwijking is aan de buitenkant niet zichtbaar, maar de impact op een kind en een gezin is enorm. Hartekinderen lopen tegen veel uitdagingen aan door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in zwakke executieve functies die het voor hen lastig maken thuis en op school. Maar ook door beperkingen in hun conditie en bewegingsmogelijkheden vallen ze soms buiten de groep. Bovendien hebben hartekinderen vaak een kortere levensverwachting.
Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in om de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek en geeft voorlichting aan ouders. Zo komt een wereld waarin hartekinderen ook onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij.
De hele maand november kun je nog meebakken tijdens Hartekind Bakt! Ga voor meer informatie naar www.hartekind.nl/hartekindbakt
Foto's zijn rechtenvrij te gebruiken, maar wel in context met dit persbericht
Een interview met school of de moeder van hartekind Jack behoort tot de mogelijkheden.
Over Stichting Hartekind
Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in om de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Maar liefst 1 op de 100 baby’s wordt geboren met een hartafwijking en de impact op een kind en een gezin is enorm. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte al een ingrijpende, levensreddende operatie ondergaan. Soms zelfs meer dan één keer. De meeste hartekinderen krijgen vervolgens hun leven lang te maken met obstakels. Bovendien hebben zij vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. Iedere 48 uur overlijdt er een hartekind. Dat maakt een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen. Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek en geeft voorlichting aan ouders. Zo komt een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn, steeds dichterbij. www.hartekind.nl
Stopperadvertenties
Van Stichting Hartekind zijn stopperadvertenties en online banners beschikbaar. We stellen het zeer op prijs als u deze plaatst. Via deze link kunt u het beschikbare materiaal bekijken en eenvoudig downloaden. Mist u een formaat, neem dan gerust contact met ons op.
De impact van een hartafwijking bij kinderen
Bekijk in deze video wat de impact is van een hartafwijking bij kinderen.
Dit is een origineel bericht van Stichting Hartekind
Ga naar alle berichten van deze organisatie.