Uitnodiging perslunch EU klimaatbeleid in Nieuwspoort

17 JAN 2019 12:24 | Europees Parlement

Hoe we de klimaatdoelen kunnen halen is zowel in Nederland als in Europa aan de orde van de dag. Terwijl Nederland werkt aan een nationaal klimaatakkoord, stelde de Europese Commissie eind vorig jaar een strategie voor over hoe de EU tegen 2050 klimaatneutraal kon worden en werden in Polen internationale klimaatonderhandelingen gehouden. De langetermijnstrategie wordt in de komende weken en maanden behandeld door de Raad en het Europees en de nationale parlementen, met o.m. een hearing in de milieucommissie van het Europees Parlement op 29 januari.


We nodigen u van harte uit op een informele perslunch op dinsdag 29 januari van 12u tot 13u30 in Nieuwspoort, Den Haag, over de inzet van de klimaatdiscussies op Nederlands en Europees niveau: hoever staan we ten opzichte van de Europese en internationale klimaatdoelstellingen, waar wil de EU naartoe en hoe staat Nederland daarin?


Met de volgende experts:
- Yvon Slingenberg, Europese Commissie, DG Klimaatactie, Directeur Internationaal Beleid en Beleidscoördinatie
- Marcel Beukeboom, Minsterie voor Economie en Klimaat, Nederlands klimaatgezant


Wat kunt u verwachten:
De lunchbijeenkomst heeft een open karakter. U krijgt alle gelegenheid om in gesprek te gaan met de sprekers. Voor deze bijeenkomst geldt de Nieuwspoortcode: wat besproken wordt mag gebruikt worden in de media, op voorwaarde dat bron en plaats onvermeld blijven.
De bijeenkomst is exclusief bedoeld voor journalisten en de toegang is gratis. Voor de lunch wordt gezorgd. Het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via secretariaat@nieuwspoort.nl.
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingelise de Boer, 070-3135412 of ingelisedeboer@dds.nl

Meer binnen deze rubriek