David Lloyd in Engeland introduceert lessen in 'Niksen’

09 FEB 2024 14:31 | DAVID LLOYD | BOBBERY

David Lloyd In Engeland Introduceert Lessen In Niksen’

Een Typisch Nederlands Fenomeen

Terwijl we een nieuw jaar beginnen, daagt David Lloyd Clubs in Engeland iedereen aan het begin van dit jaar uit om te herontdekken hoe je eenvoudig 'niks' kunt doen. Tweederde van de Britten onthulde dat ze zich in 2023 op een of meer momenten mentaal uitgeput voelden door eindeloze to-do-lijsten (41%), de druk van het gezinsleven (37%) en de druk op het werk (37%). Volgens dit nieuwe onderzoek* van David Lloyd Clubs, de premium gezondheids- en wellnessclub van Europa, kan 60% zich niet herinneren wanneer ze voor het laatst helemaal tot rust zijn gekomen en zou 22% niet weten hoe dat überhaupt moet.

Tot rust komen en tijd voor jezelf nemen is gemakkelijker gezegd dan gedaan in de moderne wereld, waarbij onze Britse buren toegeven slechts zes minuten vol te houden als ze niets proberen te doen, voordat ze naar hun telefoon grijpen of de tv aanzetten. Ouders (10%) zijn meer dan twee keer zo vaak geneigd sociale media druk te openen doordat zij niet langdurig niks kunnen doen, vergeleken met niet-ouders (4%). En de externe factoren die het ons moeilijk maken om te niksen, zijn bezorgdheid om anderen (24%), zorg voor familie (23%) en angst (23%).

Uit het onderzoek blijkt dat twee op de vijf mensen (41%) liever een weekend helemaal niets doen, dan dat ze hun weekend vullen met plannen. En om ons verlangen naar een rustig leven verder te benadrukken, beweerde zelfs 22% van de deelnemers dat ze liever tien minuten rust voor zichzelf hebben dan een Ferrari!

David Lloyd Clubs begrijpt dat het zorgen voor ons mentale welzijn de basis is van een gelukkige, gezonde levensstijl, en daarom nodigen ze deze januari Britten uit om ‘Niksen’ uit te proberen, het tegenovergestelde van de 'altijd aan'-cultuur. Niksen is een Nederlandse stress verlichtende praktijk gebaseerd op 'niets doen' of 'gewoon zijn'. Deze stap maakt deel uit van de inzet van David Lloyd Clubs om een volledig scala aan wellnessfaciliteiten aan te bieden, waaronder eersteklas spa-faciliteiten, Mind & Body-lessen zoals yoga, Pilates en SPIRIT geluid meditatie Live in alle clubs, evenals binnen- en buiten zwemmen.

68% van de Britten gelooft dat nietsdoen hen gelukkiger of gezonder zou maken, en daarom heeft David Lloyd Clubs de Nederlandse psycholoog, Jan De Jonge en levenscoach, counselor, bestsellerauteur en tv-presentator, Anna Williamson ingezet.

Rust -expert en psycholoog Jan de Jonge zegt: “Welzijn is zo belangrijk in onze hectische levens, en de Nederlanders, met hun reputatie van ontspannen en gemakkelijk in de omgang, houden ervan om te 'Niksen' na een stressvolle werkdag. Dit betekent eenvoudigweg de tijd nemen om te ontspannen, te relaxen en gewoon… niets te doen!”

David Lloyd Clubs in Engeland organiseren daarom lessen in typisch Hollands ‘niksen’ met live digitale relax-les op Instagram en in de David Lloyd Clubs. Kortom, het is van groot belang om rust te nemen, dus voel je een volgende keer niet schuldig als je even heerlijk aan het oer-Hollandse niksen bent. 

Over David Lloyd Clubs David Lloyd Leisure helpt leden om een beter leven te leiden met de nadruk op lichamelijk en geestelijk welzijn en het saamhorigheidsgevoel. Wij zijn Europa's grootste gezondheids- en fitnessgroep met 131 clubs - 102 clubs in het Verenigd Koninkrijk en nog eens 29 clubs op het vasteland van Europa, bestaande uit drie merken David Lloyd Clubs, Harbour Clubs en David Lloyd Meridian Spa and Fitness in Duitsland. Wij innoveren continu om de beste producten en diensten voor gezinnen en individuen aan te bieden in een gastvrije omgeving, waaronder ultramoderne sportzalen, verwarmde binnen- en buitenzwembaden, eersteklas racketfaciliteiten, goed uitgeruste groepsfitnessstudio's, luxe spa's, kinderclubfaciliteiten en crèches. Onze Clubrooms bieden een plek om tijd door te brengen met vrienden en familie of een hapje te eten. Onze clubs beschikken ook over grote en uitnodigende ruimtes om te werken, te ontspannen en te netwerken. Onze meer dan 730.000 leden en meer dan 10.000 teamleden hebben een positieve invloed op de gemeenschappen en het milieu waarin wij actief zijn. Wij hebben een deskundig gezondheids- en fitnessteam van meer dan 2.000 mensen en er werken meer dan 680 tennisprofessionals bij ons. De racketfaciliteiten van David Lloyd Clubs zijn ongeëvenaard met meer dan 1.080 tennisbanen en meer dan 400 badminton- en squashbanen.

Meer binnen de rubriek Sport