Hanne van Aart aangesteld als nieuwe CEO van KaFra Housing

02 SEP 2024 09:08 | KaFra Housing

Per 1 oktober 2024 treedt Hanne van Aart aan als de nieuwe CEO van KaFra Housing, het snelgroeiende bedrijf dat zich specialiseert in flexibele woonoplossingen voor diverse doelgroepen. Van Aart, voormalig burgemeester van de gemeente Loon op Zand, zal de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich nemen, terwijl oprichters Karolina Swoboda en Frank van Gool nauw betrokken blijven bij de strategische koers van de onderneming.

Sinds de oprichting in 2018 heeft KaFra Housing een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft inmiddels 20 woonlocaties gerealiseerd waar meer dan 5.000 mensen onderdak hebben gevonden, waaronder internationale medewerkers, Oekraïense vluchtelingen, asielzoekers, en andere urgent woningzoekenden.

Hanne van Aart brengt een schat aan ervaring mee uit zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven werd zij in 2014 benoemd tot wethouder in de gemeente Heusden, gevolgd door haar aanstelling destijds als jongste burgemeester van Nederland in de gemeente Loon op Zand in 2017.

Frank van Gool, mede-oprichter van KaFra Housing, over de benoeming: “Onze snelle groei vraagt om een sterke en ervaren leider die de dagelijkse operationele leiding kan oppakken. In Hanne van Aart hebben we de perfecte CEO gevonden. Met haar achtergrond in zowel de politiek als het bedrijfsleven, gecombineerd met haar slagvaardigheid en strategisch inzicht, zijn we ervan overtuigd dat zij KaFra Housing naar nieuwe hoogten zal brengen.”

Hanne van Aart kijkt met voldoening terug op haar tienjarige carrière in het openbaar bestuur en kijkt uit naar haar nieuwe rol: “Na een decennium in de publieke sector, waar ik veel heb kunnen bereiken, lonkt het bedrijfsleven opnieuw. De uitdagingen in beide sectoren zijn vaak complex en vereisen een zorgvuldige balans van belangen om tot de beste resultaten te komen. KaFra Housing heeft een belangrijke maatschappelijke missie, en ik ben verheugd om hieraan bij te dragen en mijn ervaring in te zetten om het bedrijf verder te laten groeien.”

KaFra Housing

Naar schatting worden in Nederland 45.000 verkamerde woningen gebruikt voor de huisvesting van tijdelijke internationale medewerkers, door lokale woningtekorten. KaFra Housing biedt hiervoor een alternatief met unieke woonconcepten, ook geschikt voor andere (tijdelijke) doelgroepen zoals starters, statushouders en urgent woningzoekenden. De begeleiding van bewoners en het contact met de omgeving staan centraal in elk project. Inmiddels heeft KaFra Housing twintig accommodaties succesvol gerealiseerd, waar ruim 5.000 tijdelijke bewoners een thuis hebben gevonden.

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed