'Amazon.nl viert vijfjarig bestaan Prime Day in Nederland'

16 JUL 2024 07:00 | BOBBERY

Amazon.nl viert vijfjarig bestaan Prime Day in Nederland

Toiletpapier met korting immens populair: Nederlandse Prime-leden kochtten de afgelopen vier edities voldoende toiletpapier om de afstand van Nederland naar IJsland te overbruggen

Steven Kazàn onthult eerste geheime, exclusieve Prime Day deals

Amazon Nederland viert dit jaar de 5-jarig jubileum editie van Prime Day in Nederland. Het jaarlijks shoppingevenement met exclusieve kortingen voor Amazon Prime-leden vindt 16 en 17 juli plaats op amazon.nl en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijk shopping evenement voor Nederlandse consumenten. Naast populaire producten in de categorieën Elektronica en Huis & Tuin, zijn grootverpakkingen van artikelen voor dagelijks gebruik zijn daarbij Koning. Zo kochten Nederlanders tijdens de afgelopen vier edities voldoende toiletpapier om de afstand van Nederland naar IJsland te overbruggen.

5 jaar Prime Day

Gedurende de afgelopen 4 jaar is Prime Day uitgegroeid tot een belangrijk moment voor consumenten om voordelig te winkelen. Prime Day geeft consumenten de kans om essentiële producten met flinke kortingen te kopen, wat in tijden van economische onzekerheid en stijgende prijzen, waarin veel mensen zich in toenemende mate zorgen maken over hun uitgaven, extra welkom is. Tijdens het jaarlijkse Prime Day-evenement krijgen Prime-leden exclusief toegang tot tienduizenden aanbiedingen variërend van producten van (inter)nationale topmerken tot producten van Nederlandse ondernemers uit het MKB in alle categorieën.

Enkele feiten van de afgelopen edities op een rij:

● Ieder jaar tijdens Prime Day zijn grootverpakkingen in onze Gezondheid & Persoonlijke Verzorging categorie enorm populair. De drie meest gewilde grootverpakkingen zijn: Page WC Papier, Oral-B opzetborstels en Dettol schoonmaakdoekjes

● Elektronica blijft een van de meest favoriete categorieën. De populairste items van de afgelopen jaren: Beveiligingscamera’s, smartphones en drones.

● Tijdens iedere editie groeit het aantal aanbiedingen, van vele duizenden in 2020 tot bijna 100.000 aanbiedingen dit jaar.

Investeren in snelle bezorging

Sinds de lancering van Amazon.nl in het voorjaar van 2020, is Amazon.nl enorm gegroeid. Inmiddels is het aantal actieve gebruikers van de Nederlandse webwinkel per maand toegenomen tot ruim 5 miljoen. In de afgelopen jaren is er enorm geïnvesteerd in verbetering van de bezorging. Waar je in 2020 nog twee of drie werkdagen moest wachten op je Prime Day pakketjes, heeft amazon.nl inmiddels miljoenen producten in het assortiment die dezelfde dag of de volgende dag bezorgd worden. Op een locatie naar keuze, thuis, op het werk of op een van de meer dan 1.800 afhaalpunten in Nederland.

Steven Kazàn presenteert de Let’s Play Prime Day Spelshow en geheime exclusieve deals

Om de vijfde editie van Prime Day te vieren, lanceerde Amazon.nl in de aanloop naar het evenement, in samenwerking met Steven Kazàn, de “Let’s Play Prime Day Spelshow” op de social media kanalen van Amazon.nl. Hierbij verrastte Steven Kazàn nietsvermoedende mensen op straat om kans te maken op fantastische prijzen door mee te spelen met hilarische spellen. Daarnaast onthult Steven Kazàn op een speciale pagina op Amazon.nl op verschillende tijdstippen tijdens beide dagen van Prime Day een aantal zeer exclusieve en gelimiteerde geheime deals met extra grote korting. De eerste drie geheime deals gaan live op de eerste Prime Day om 9:00 uur en zijn:

·        HP Laptop (50% korting)

·        AOC 27 inch FHD monitor (65% korting)

·        Yamaha PSR-E373 portable keyboard (71% korting)

Elke dag wordt beter met Amazon Prime. Amazon Prime biedt voordeel, gemak en entertainment, alles in één lidmaatschap aan meer dan 200 miljoen betalende leden wereldwijd. Amazon Prime-leden in Nederland profiteren onder andere van gratis en snelle bezorging, onbeperkte toegang tot award-winnende films en tv-series met Prime Video, gratis games met Prime Gaming en meer. Het lidmaatschap van Amazon Prime kost € 4,99 per maand (of €49.90 per jaar) en klanten kunnen zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op www.amazon.nl/prime. Over Amazon. Amazon laat zich leiden door vier principes: klantgerichtheid, passie voor innovatie, streven naar ‘operational excellence’ en langetermijndenken. Amazon streeft ernaar het meest klantgerichte bedrijf op aarde, de beste werkgever op aarde en de veiligste werkplek op aarde te zijn. Klantrecensies, 1-Click-bestellingen, gepersonaliseerde aanbevelingen, Amazon Prime, Fulfillment by Amazon, Amazon Web Services (AWS), Kindle Direct Publishing, Kindle, Career Choice, Fire Tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, Just Walk Out technology, Amazon Studios en The Climate Pledge zijn een aantal producten en diensten waarin Amazon heeft gepionierd. Ga voor meer informatie naar https://www.aboutamazon.eu/ en de Instagram- of Facebook-pagina van Amazon Nederland.

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt