Internationale Vrouwendag: Hoe pakt het Europees Parlement de loonkloof aan?

03 MRT 2022 10:48 | Europees Parlement

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, maar wat wordt er in het Europees Parlement gedaan om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te laten verdwijnen? Er wordt gewerkt aan een Europese wet die een gelijke beloning voor gelijkwaardig werk van mannen en vrouwen verplicht.

Voorafgaand aan Internationale Vrouwendag, op maandag 7 maart, is er een (online) seminar voor journalisten over het werk van het Europees Parlement op dit gebied. Hoe staat het ervoor en wat kunnen we nog verwachten tot de Europese verkiezingen van 2024? De sprekers zijn onder andere D66-Europarlementariër Samira Rafaela, zij hanteert de pen voor de nieuwe EU-wet en de kersverse voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola uit Malta en nog vele anderen. Uiteraard wordt er tijdens het seminar ook stilgestaan bij de situatie van vrouwen in Oekraïne. Zie de bijlage voor het volledige programma en het perspakket met achtergrondinformatie. 

Wat: Persseminar Internationale Vrouwendag: Het wetgevende werk van het Europees Parlement

Wanneer: Maandag 7 maart 2022, 16:15 t/m 18:15 uur

Waar: Online of vanuit het EP in Straatsburg

Aanmelden: Via een mail naar pers-denhaag@europarl.europa.eu

Wilt u het seminar live bijwonen vanuit het Europees Parlement in Straatsburg, in plaats van achter uw beeldscherm? Dan kan het Liaisonbureau van het Europees Parlement in Nederland u uitnodigen om mee te reizen naar de Franse stad. Wij kunnen u dan helpen met het leggen van contacten, het organiseren van de reis en (indien gewenst) vergoedingen voor de reis- en verblijfskosten. Bent u hierin geïnteresseerd? Mail dan naar pers-denhaag@europarl.europa.eu. 

 

Meer binnen de rubriek Vrouwen