Björn gaat voor nieuw Guiness World Record Blind running: in actie voor blinde kinderen

19 APR 2023 16:55 | Bartiméus Fonds

Geblinddoekt 24 uur rennen, en een nieuw record neerzetten. Dat is de uitdaging die ultraloper Björn van Loon op zaterdag 29 april aangaat op atletiekbaan Climax in Ede. Zijn blinde dochtertje Maja (6) is zijn grote inspiratiebron. Met zijn actie wil Björn geld inzamelen voor oogonderzoek bij baby’s en peuters met een oogziekte. Op zaterdag lopen (jeugd)leden van atletiekvereniging Climax rondes met Björn mee om hem te supporten.

Björn begint zijn recordpoging zaterdag 29 april om 09.00 uur. Vervolgens loopt hij volledig geblinddoekt rondes over de atletiekbaan tot zondag 30 april 09.00 uur. Björn loopt rondes van 50 minuten, met 10 minuten pauze. Continu lopen er 2 buddy’s mee om hem aanwijzingen te geven. Het huidige record staat op 80 km geblinddoekt hardlopen. Björn wil dit record verbreken en op 200 km zetten.

Bjorn geblinddoekt aan het trainen met 2 buddy'sBjorn geblinddoekt aan het trainen met 2 buddy's

In actie voor blinde kinderen

Met zijn actie wil Björn geld inzamelen voor het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus. Björn: ‘Mijn dochtertje Maja is blind vanaf haar geboorte door LCA, een onbehandelbare aandoening aan het netvlies. Maja’s oogaandoening is destijds gediagnosticeerd in het Baby- en Peutercentrum van Bartiméus. Omdat ik zelf met Maja heb ervaren hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk te weten wat er met de ogen van je kindje aan de hand is, en we nog steeds heel goed begeleid worden door Bartiméus, zet ik me in voor dit centrum. Maja inspireert me om nooit op te geven en grote doelen te stellen én te halen.’

Support (jeugd)leden atletiekvereniging Climax

Op zaterdag lopen (jeugd)leden van atletiekvereniging Climax rondes met Björn mee om hem te supporten. Ook gaan zij een poging wagen om stukjes geblinddoekt hard te lopen.

Einddoel: Marathon des Sables

Björns recordpoging is tevens een voorbereiding op een veel groter doel: in 2024 wil hij de Marathon des Sables lopen. Deze zevendaagse ultraloop van 250 km door de woestijn in Marokko wordt beschouwd als de zwaarste voettocht ter wereld. Uiteindelijk wil Björn hiermee €100.000,- ophalen voor het Bartiméus Baby- en Peutercentrum. En daarbij kan hij alle steun gebruiken.

Ultralopen

Björn is een geoefend ultraloper. Bij deze sport ren je afstanden van minimaal 50 km over wisselend terrein. In 2021 rende hij in 7 dagen het Pieterpad. Van Pieterburen naar de top van de Sint Pietersberg, 70 km hardlopen per dag. Met deze actie haalde hij €10.000,- voor het Bartiméus Baby- en Peutercentrum.

Je bent van harte welkom om Björn live te interviewen op locatie. Dit kan vóór de start, tijdens de 10-minuten pauzes en na de finish. Ook is er gelegenheid om Björn te fotograferen/filmen. We nodigen je ook uit om zelf een stuk(je) geblinddoekt mee te rennen. Je kunt hiervoor eventueel iemand meenemen om je tijdens het hardlopen te begeleiden. Meer info Meer info over Björns recordpoging en sponsoractie: Actiepagina: www.inactievoorbartimeus.nl/bjorn Video: https://www.instagram.com/reel/CqcfJZMIGpF Beeldmateriaal: 2x Trainingsfoto Björn (1x liggend, 1x staand, rechtenvrij) Contactpersoon: Annemijn Zumbrink, communicatiemedewerker Telefoon: 06 43 46 79 94 E-mail: azumbrink@bartimeusfonds.nl

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws