Nieuwe generatie krachtige acrylaatlijmen

04 APR 2017 08:32 | 3M Nederland B.V.

Extreem hittebestendig, snelle uitharding en bijna geurloos

Ook geschikt voor gegalvaniseerde oppervlakken

Acrylaatlijmen hechten goed op zowel kunststof als metaal en bieden een snelle opbouw van structurele kracht, zelfs op olieachtige of verontreinigde oppervlakken.De nieuwe generatie tweecomponenten acrylaatlijmen van 3M zijn sterk verbeterd, waardoor kortere doorlooptijden in het productieproces en een betere productkwaliteit kunnen worden bereikt. Tevens zijn deze lijmen een verbetering voor de werkomgeving en de gezondheid van de werknemers.

De nieuwe generatie tweecomponenten acrylaatlijmen van 3M bieden vaste open tijden, snelle uitharding, een bijna geurloze formule en extreme hittebestendigheid. Dat maakt ze bijzonder geschikt voor gebruik in metalen structuren die voor het poedercoaten gelijmd moeten worden.

Vernieuwde 8800 serie

Snel, betrouwbaar en vooral kostenefficiënt lijmen bij het ontwerpen van voertuigen, machines en fabrieken. Dat zijn de eigenschappen van de vernieuwde 8800-serie. Deze serie is sterk verbeterd ten opzichte van de traditionele formules en zullen een positief effect hebben op de werkomgeving en gezondheid dankzij de verminderde geur en extreme hittebestendigheid.

Burn-in tests op aluminium en walsstaal

De sterke en duurzame DP 8405 NS evenals de geurarme DP 8805 NS en DP 8810 NS werden onderworpen aan burn-in tests op aluminium en walsstaal. Laboratoriumtests bij 3M simuleerden een typische poedercoatinglijn, met een doorlooptijd van bijna 30 minuten op 200°C en een kathodische dompellak met gelijkaardige blootstellingswaarden. Er werden tests uitgevoerd op P2 geëtst aluminium en ingevet walsstaal - oppervlakken die vaak gebruikt worden bij afwerkingsprocessen. Na een uithardingstijd van 30 minuten, en na twee, en na vier uur bij 23°C, werden de lijmvoegen blootgesteld aan hoge temperaturen. De resultaten toonden dat de sterkte van de lijmen hoog bleef, ook bij blootstelling aan hitte en bij zware belasting. Het temperatuurbereik van 40°C tot 100°C is dus absoluut geen probleem voor een stabiele duurzame hechting. De geteste producten doorstonden zelfs temperaturen tot 200°C, met trek- en afschuifsterktes tussen 1,6 MPa en 1,8 MPa.

Gebruik op gecoate metalen en hechten van gegalvaniseerde oppervlakken

DP 8407 NS is speciaal geoptimaliseerd voor de hechting van (actieve) metalen. Het product is olietolerant, elastisch en bevat een corrosieremmer. DP 8407 NS is daarom niet alleen geschikt voor gebruik op gecoate metalen, maar ook voor het hechten van gegalvaniseerde oppervlakken. Het hechten van deze materialen met conventionele lijmen kan corrosie- en hechtproblemen veroorzaken. Lichtgewichtconstructie speelt een belangrijke rol in de metaalverwerkende industrie. DP 8407 NS is hier interessant omdat deze krachtige acrylaatlijm snelle en efficiënte hechting van metaal op metaal mogelijk maakt - en ook van metalen op andere materialen. Compatibele niet-lichtgewicht constructieprocessen zoals lassen of vastklinken kunnen perfect vervangen worden door het gebruik van lijmen.

Over 3M

Het multitechnologieconcern 3M is in 1902 opgericht in Minnesota (VS) en is een van de innovatiefste ondernemingen ter wereld. 3M is met bijna 90.000 medewerkers vertegenwoordigd in 200 landen en behaalde in 2015 een omzet van 30,3 mld. Amerikaanse dollar. De basis van de innovatiekracht is de veelzijdige toepassing van de 46 eigen technologieplatforms. De portefeuille omvat tegenwoordig meer dan 50.000 verschillende producten voor bijna elk aspect van ons leven. 3M is houder van meer dan 100.000 octrooien en behaalt ongeveer een derde van zijn omzet met producten die minder dan vijf jaar op de markt zijn.

Besluit u tot het plaatsen van het persbericht op uw website? Bedankt! Gebruik deze URL: www.3m.be/nl/acrylics/partner Besluit u tot het plaatsen van het persbericht als redactioneel artikel in uw magazine? Gebruik dan deze URL in het artikel: www.3m.be/nl/acrylics/magazine Via deze link kunt u alle high res beelden en logo's downloaden: https://skydrive3m-my.sharepoint.com/personal/a70f4zz_mmm_com/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=Hhiq3igtTLG2reTZKaPN%2bWaQG3dB5KYNG1GfB1HcLmU%3d&folderid=2_1dda69dc4863e4fceb0e84dd3794f0b68&rev=1 Voor meer informatie over het persbericht kunt u contact opnemen met Marieke Parmentier, E-mailadres: 3mbonding.nl@mmm.com Meer informatie over 3M vindt u op: Nederland: www. 3M.nl, Facebook België: www.3M.be, Facebook en in de 3M Newsroom.

Meer binnen deze rubriek