Wat de EU doet voor Zuid-Holland

19 DEC 2018 11:33 | Europees Parlement

  

Zuid-Holland ontvangt onder andere EU-subsidies voor werkgelegenheid, onderzoek, de tuinbouw en natuurbescherming. Een nieuwe website van het Europees Parlement maakt dit inzichtelijk.

 

DEN HAAG - Op de website www.wat-europa-voor-mij-doet.eu is verzameld wat de EU doet voor bijna 1.400 regio´s en gemeenschappen in Europa. Door middel van korte artikelen is te lezen welke projecten bij jou in de buurt ondersteund worden vanuit Brussel.

De website bevat, buiten regio Rijnmond om, zes artikelen over Zuid-Holland: over de gehele provincie, regio Den Haag, Delft en Westland, Leiden en Bollenstreek, Drechtsteden en Alblasserwaard en het Groene Hart. EU-steun gaat bijvoorbeeld naar renovaties van de boulevard van Scheveningen en het Mauritshuis. In het Westland zijn er subsidies toegekend aan duurzame projecten in de glastuinbouw. Het Leids Universitair Medisch Centrum ontving steun voor onderzoek naar huidkanker. Voor de Drechtsteden werd 1,7 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanpak van jeugdwerkloosheid. Daarnaast beschermt de EU Goudse kaas. Door wettelijke bescherming mogen buitenlandse kaasfabrikanten hun kaas niet verkopen onder de naam ´Gouda Holland´ in de EU.

Naast informatie over de regio´s van de EU bevat de website ook artikelen over ons dagelijks leven. Wat betekent de EU voor jouw beroep, familie of hobby? In de sectie ´In mijn leven´ vindt men wat de EU doet voor bijvoorbeeld uitzendkrachten, studenten in het beroepsonderwijs, tv-kijkers en zelfs voetbalfans.

Door middel van de website ´Wat Europa voor mij doet´ wil het Europees Parlement inzichtelijk maken hoe de EU het leven van ons allen beïnvloedt. Op deze manier kunnen mensen goed voorbereid naar de stembus op 23 mei 2019 voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Meer binnen deze rubriek