KBO-PCOB: Maak boostervaccin voor alle 60-plussers sneller mogelijk

12 NOV 2021 20:07 | KBO-PCOB

Voor de senioren die heel graag een boostervaccin willen, gaat het kabinet de mogelijkheid hiervoor vervroegen. 80-plussers kunnen in theorie al volgende week een boosterprik krijgen. Gusta Willems van seniorenorganisatie KBO-PCOB: “Fijn dat het versneld wordt. Toch mag het nóg sneller, namelijk voor de hele groep van 60-plussers. De Gezondheidsraad was duidelijk in haar advies om ook deze groep een booster te geven, daar moeten we dan ook snel mee beginnen.”

Om de druk op het kabinet te houden, gaat KBO-PCOB door met de petitie waarin het oproept om het boostervaccin voor 60-plussers sneller beschikbaar te stellen. Op boostervaccin.petities.nl zijn al duizenden steunbetuigingen binnengekomen.   

Omzien naar elkaar

Het kabinet heeft ook laten weten dat de bezoekregels in huis strenger worden. Willems: “Dat is voor niemand leuk. Maar met de decembermaand in het vooruitzicht, dat juist een gezellige tijd moet zijn, moeten we er samen voor zorgen dat het niet alleen bij donkere dagen blijven. Wees solidair en blijf omzien naar elkaar. Samen moeten we deze tijd met extra regels weer dragelijk maken.”

KBO-PCOB

Met ruim 200.000 leden is KBO-PCOB de grootste seniorenorganisatie van Nederland met een sterk netwerk van lokale afdelingen. Met senioren die betrokken en van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving.

Voor meer informatie, neem contact op met Sven Stijnman, persvoorlichter KBO-PCOB: 06-20409889 of mail sven.stijnman@kbo-pcob.nl. Kijk ook op www.kbo-pcob.nl.

Meer binnen deze rubriek