Stoppen AstraZeneca-vaccin wijs besluit, aangepast stappenplan voor thuiszorg nodig

15 MRT 2021 13:05 | KBO-PCOB

Seniorenorganisatie KBO-PCOB vindt het een wijs besluit dat er voorlopig gestopt wordt met het AstraZeneca-vaccin. Marcel Sturkenboom, directeur KBO-PCOB: “Het is verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen. Heel veel 60-plussers zitten te springen om een vaccin, en zouden dit middel krijgen. Dus hopelijk is er wel snel een vervangend middel beschikbaar of bewezen dat AstraZeneca veilig is.”

Dat er tijdelijk een stop op AstraZeneca is, heeft ook gevolgen voor medewerkers in de thuiszorg. Zij zouden ook dit middel krijgen. Sturkenboom: “Uit ons Zorgonderzoek blijkt dat veel senioren die thuiszorg ontvangen, bang zijn om via een thuiszorgmedewerker besmet te raken. Wil je er voor deze mensen zijn, dan moeten we snel doorpakken met een ander middel.” KBO-PCOB roep het kabinet daarom ook op om snel met een aangepast stappenplan te komen.

KBO-PCOB

Met een kwart miljoen leden is KBO-PCOB de grootste seniorenorganisatie van Nederland met een sterk netwerk van lokale afdelingen. Met senioren die betrokken en van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving.

 

Voor meer informatie, neem contact op met Sven Stijnman, persvoorlichter KBO-PCOB: 06-20409889 of mail sven.stijnman@kbo-pcob.nl. Kijk ook op www.kbo-pcob.nl.

Meer binnen deze rubriek