The Blind Run levert € 22.850,- op

07 OKT 2017 15:54 | Vereniging Bartiméus Sonneheerdt

Wilfred Genee, Bert van Leeuwen, para-topsporters en mariniers in actie voor blinde kinderen

Na het startschot door Wilfred Genee trotseerden vandaag in Doorn ruim 130 hardlopers de regenbuien om geld in te zamelen voor projecten waarmee Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen wil verbeteren. De lopers deden dat op een heel speciale manier: twee aan twee, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is blind, slechtziend of geblinddoekt.  De duo’s liepen in honderden gesponsorde kilometers een bedrag van € 22.850,- bij elkaar. Onder de lopers waren dit jaar Bert van Leeuwen, paralympisch gouden medaillewinnaar Vincent ter Schure, Invictus Games gouden medaillewinnaar Daniël Knegt en leden van het Korps Mariniers.

Tamara van Eersel van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt: “Een geweldige dag, met een geweldige inzet van alle deelnemers. We gaan het ingezamelde geld besteden aan lesmiddelen die blinde en slechtziende kinderen helpen om te leren door te horen, zoals een voelwand met levensgrote jungledieren voorzien van geluid, educatieve modellen met geluid en een ‘pratende’ plattegrond. Regulier lesmateriaal werkt vooral met afbeeldingen, waar leerlingen met een visuele beperking niets mee kunnen. Met lesmiddelen met geluid krijgen deze kinderen de kans om te leren op een manier die bij ze past. Zo kunnen ze hun talenten ontwikkelen en gaan zij een zelfstandige toekomst tegemoet.” 

Voor de blinde, slechtziende, geblinddoekte én ziende deelnemers was het een bijzondere belevenis. Wim liep met zijn dochter Daphne: ”We hebben om en om geblinddoekt gelopen. Wat een belevenis, dit zou iedere Nederlander eens moeten doen, om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn.”

Meer binnen deze rubriek