Persuitnodiging: eerste Jan Troostlezing over inclusieve samenleving 22 april

11 APR 2024 12:07 | Ieder(in)

Beste persrelatie, 

Ieder(in) nodigt je, mede namens de familie Troost, van harte uit om de eerste Jan-Troostlezing bij te wonen.  

Wanneer? Maandag 22 april 2024 

Ontvangst vanaf 14.30 uur / lezing 15.00-17.00 uur 

Waar? Hotel Van der Valk te Utrecht 

Winthontlaan 4-6, 3526 KV Utrecht  

Strijder voor een inclusieve samenleving 

Vorig jaar, op 16 mei, namen we afscheid van Jan Troost, boegbeeld van de gehandicaptenbeweging en belangenbehartiger in de buitencategorie. Diverse media besteedden toen aandacht aan de bijzondere strijd die Jan heeft geleverd voor een inclusieve samenleving.  

Op 22 april, precies één jaar na Jans ‘prematorium-party’, organiseert Ieder(in) de eerste Jan-Troostlezing. Met deze lezing herdenken we Jan en dragen we bij aan zijn strijd voor gelijkheid en gelijkwaardigheid voor mensen met een beperking.  

Key note speech door dochter Jeske Troost 

Jeske Troost, de dochter van Jan en zijn vrouw Paula, geeft de key note speech. Zij zal op uitdagende en inspirerende wijze spreken over ‘de eerste echt inclusieve generatie’.  Andere sprekers zijn Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid namens GroenLinks-PvdA) en Illya Soffer (directeur Ieder(in)). 

De locatie is goed toegankelijk. Maar heb je een specifiek verzoek op het gebied van toegankelijkheid om de lezing bij te wonen? Laat het ons weten.  

Met vriendelijke groet, 

Ieder(in), mede namens de familie Troost

Wil je hier als persrelatie bij aanwezig zijn? Mail Dagmar Heijsteeg, persvoorlichter Ieder(in), via pers@iederin.nl. Ook als je speciale (interview)verzoeken hebt, kun je Dagmar mailen. Na de lezing zullen we ook een persbericht met foto versturen.

Meer binnen de rubriek Politiek en overheid