Wishful Singing en Zing je sterk lanceren ontspanningspodcast Adempauze

30 JUL 2024 17:06 | Zing je sterk

Kom deze zomer op adem met ontspanningsoefeningen op muziek

Zing je sterk en Wishful Singing nodigen je deze zomer uit tot volledige ontspanning met de lancering van de nieuwe podcastserie Adempauze. Vanaf vrijdag 2 augustus kun je elke week op adem komen met twee nieuwe afleveringen, die je helpen een pauze te nemen van je drukke bestaan.

Elke aflevering van Adempauze wordt begeleid door de stem van Wishful Singing-zangeres Stella Brüggen, die je door een reeks ontspanningsoefeningen en meditaties leidt: door op je adem te concentreren, door met aandacht je lichaam te volgen of door simpelweg even helemaal niks te doen. Zittend, liggend of juist wandelend. Voor wie op vakantie is of juist even een rustmoment kan gebruiken in een drukke periode.

De onnavolgbare improvisator Bert van den Brink volgt de ontspanningsoefeningen met zijn kalmerende pianospel. De podcastserie bestaat uit 10 afleveringen waarvan er elke vrijdag in augustus twee worden uitgebracht.

De podcast is te vinden in de bekende podcastapps en via zingjesterk.nl/adempauze.

Zing je sterk

Zing je sterk is de online zang- en ademtraining die bijdraagt aan het welzijn van iedereen die even op adem wil komen. In 2021 werd Zing je sterk ontwikkeld door ensemble Wishful Singing, in samenwerking met meerdere zorgprofessionals en ziekenhuizen CWZ en Meander. Het project begon als online zangtherapie voor long-covidpatiënten, maar we hebben ontdekt dat Zing je sterk voor een veel grotere groep van waarde is. Het project is sindsdien uitgebreid voor mensen die te maken hebben met o.a. chronische vermoeidheid, astma en burn-outklachten en er is een cursus ontwikkeld voor mensen met en na kanker. Inmiddels heeft Zing je sterk meer dan 2.400 deelnemers verwelkomd.

Zing je sterk helpt het vertrouwen in het eigen lichaam te herstellen, geeft ontspanning in de ademhaling en vermindert stress. Het online programma duurt 6 weken en bestaat uit een wekelijkse online groepssessie, aangevuld met een online oefenprogramma waarin adem- en zangoefeningen zelfstandig worden uitgevoerd met behulp van videomateriaal.

Wishful Singing

Wishful Singing inspireert haar publiek in binnen- en buitenland met repertoire dat ruimte schept voor belangrijke levensthema’s en met een onvergetelijke uitvoering. Het ensemble wordt door pers en publiek geprezen om de beheersing van een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van gregoriaans, werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek, close harmony en hedendaagse muziek.

Al sinds de oprichting in 2004 onderscheidt Wishful Singing zich door samenwerkingen met door het publiek gewaardeerde kunstenaars, filosofen en topmusici, zoals Herman Finkers, Stine Jensen, het Nederlands Blazers Ensemble en Lavinia Meijer.

 

Meer binnen de rubriek Zorg