Wishful Singing en Nicolien Mizee op zoek naar De ideale kerst.

17 SEP 2024 14:12 | Stichting Wishful Singing

Vijf bewogen en bewierookte zangeressen en een bestsellerauteur schuine streep columniste gaan op zoek naar dat echte kerstgevoel

De pepernoten liggen alweer in de winkel. Tijd om na te denken wat we aankomende kerst willen doen. Met een bezoek aan muziektheatervoorstelling De ideale kerst van Wishful Singing en Nicolien Mizee zit je in ieder geval goed! 

Kerst. Ieder jaar denk je: volgend jaar doe ik het anders. Want of we nu omringd zijn geweest door familie of ons overal voor hebben afgesloten: meestal valt het toch tegen. Het is niet altijd even close, en het is vaak allesbehalve harmony. Maar ja, wat is nu precies een ideale kerst? Is het samen eten? Cadeautjes? Een opgetuigde boom? Naar de kerk? Of juist die oh zo vertrouwde slaande ruzie met je schoonfamilie? Wishful Singing en Nicolien Mizee gaan samen op zoek naar ‘dat echte kerstgevoel.’ De ideale kerst is een tragikomische theatershow, geregisseerd door Saskia Mees, vol traditionele kerstliederen en christmas carols. En héél close en héél harmony. Doe het dit jaar eens zo. Het zal niet tegenvallen!

Wishful Singing bestaat uit vijf professionele, bevlogen zangeressen met een unieke klank, uitstraling en drive. Het ensemble geeft concerten in Nederland, Europa, de V.S. en Japan en zingt alles waar het hart sneller van gaat kloppen: van schurende dissonanten en tijdloze volksmelodieën tot funky harmonieën, transcendentale eenstemmigheid en ritmische krankzinnigheid.

Nicolien Mizee brak bij het grote publiek door met de thriller Moord op de Moestuin, maar gold al sinds haar debuut Voor God en de Sociale Dienst (2000) en En toen kwam moeder met een mes (2003, nominatie Libris Literatuurprijs) als geheimtip voor literatuurliefhebbers. De laatste jaren oogstte ze lof met haar autobiografische reeks Faxen aan Gerwaar van vijf delen tussen 2018 en 2022 verschenen. Voor de delen De kennismaking en De porseleinkast kreeg ze in 2020 de Henriette Roland Holst-prijs.

Concertdata

Amersfoort, 10 december – Theater De Lieve Vrouw, 19:30 uur

Den Haag, 11 december – Nieuwe Kerk, 20:00 uur

Utrecht, 13 december – TivoliVredenburg, 20:00 uur

Almere, 14 december – Kunstlinie, 20:30 uur

Amsterdam, 15 december – De Kleine Komedie, 20:15 uur

Helmond, 19 december – Speelhuis, 20:15 uur

Purmerend, 20 december – Theater de Purmaryn, 20:15 uur

Laren, 21 december – Singer Laren, 20:15 uur

Ga voor kaarten naar wishfulsinging.nl/concertagenda

Fotograaf: Henry Faber

Carmen Landa marketing@wishfulsinging.nl 06-14454351 www.wishfulsinging.nl

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur