Wishful Singing lanceert album Zing je sterk 2 op de Dag van de Mantelzorg

18 OKT 2024 08:00 | Stichting Wishful Singing

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, brengt vocaal ensemble Wishful Singing hun nieuwe album Zing je sterk 2 uit. Deze meezing-cd is niet alleen een artistiek verlengstuk van de succesvolle online zang- en ademtraining voor langdurig zieken, maar ook een manier om aandacht te vragen voor de lancering van de nieuwe pilot Zing je sterk voor mantelzorgers die in november van start gaat. Het album, begeleid door pianist Bert van den Brink, biedt ontspannende, rijke melodieën die steun en energie geven – een welkome afleiding en bron van kracht voor mantelzorgers. Een deel van de opbrengst van de cd zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van de hierboven genoemde pilot voor mantelzorgers. 

Mantelzorgers   

Met de lancering van Zing je sterk 2 start een nieuw hoofdstuk voor Wishful Singing: een pilot Zing je sterk speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers. Deze vaak over het hoofd geziene groep van ruim 5,5 miljoen Nederlanders draagt een behoorlijke last door langdurig te zorgen voor hun naasten. De druk van zorg, vaak gecombineerd met werk en gezin, kan het vinden van tijd voor ontspanning een uitdaging maken. Door zich in te schrijven voor de pilot kunnen mantelzorgers ervaren hoe zingen en ademhalingsoefeningen helpen om stress te verminderen, emotionele balans te vinden en energie op peil te houden. 

De kracht van samen zingen  

Zingen heeft een bewezen positief effect op het verminderen van stress en het versterken van het immuunsysteem, zoals onderzoek van hersenwetenschapper Erik Scherder aantoont. In de online Zing je sterk-programma’s helpt het samen zingen bovendien om een moment van ontspanning en vreugde te creëren. De pilot biedt een toegankelijk, muzikaal programma dat mantelzorgers helpt om even de focus op zichzelf te leggen en geeft hen de mogelijkheid om in contact te komen met andere mantelzorgers. 

Over Zing je sterk 

Sinds de lancering in 2021 hebben meer dan 2.600 mensen deelgenomen aan de Zing je sterk-cursus. Dit online zang- en ademprogramma, ontwikkeld door zorg- en muziekprofessionals, helpt mensen met langdurige fysieke of mentale gezondheidsklachten om hun ademhaling te verbeteren, stress te verlagen en opnieuw verbinding te maken met hun lichaam. De nieuwe pilot voor mantelzorgers bouwt voort op deze bewezen methodiek en biedt mantelzorgers een muzikaal moment voor zichzelf, zodat zij met meer veerkracht en energie voor hun naasten kunnen blijven zorgen. 

Doe mee aan de pilot en bestel de cd   

De cd Zing je sterk 2 is vanaf 10 november 2024 verkrijgbaar. De cd is te koop via de webshop van Wishful Singing. Met de aankop wordt het belangrijke werk voor mantelzorgers gesteund. Bij de cd zit een kortingscode waarmee 10 euro korting gekregen kan wordem op een Zing je sterk cursus t/m zomer 2025. 

Mantelzorgers kunnen zich nu al inschrijven voor de pilot van Zing je sterk voor mantelzorgers. Zo kunnen ze zelf de kracht van ademhaling en zang ontdekken. 

Meer informatie over het album en inschrijvingen via www.zingjesterk.nl.  

Het album is al vanaf 8 november ook te vinden bij alle bekende streamingdiensten. 

Playlist CD 

1. Un poquito cantas  - Trad. Zuid-Amerika  

2. Ik zou wel eens willen weten - Jules de Corte 

3. Bigi kaiman - Trad. Suriname 

4. Hal asemarillon - Trad. Syrië 

5. Kothbiro - Mbarak Achieng 

6. Fa yu kan tak’ mi no moi - Trad. Suriname 

7. Cum decore - Tilman Susato 

8. Als alles duister is - Oorsprong: Taizé 

9. Canon zonder woorden - Trad. 

10. La la la, gole lale - Trad. Iran 

11. Senua de dende - Trad. Ghana 

12. Leun op mij - Jo Lemaire, Paskal Jacobsen & Winfried Kicken 

De CD is onder embargo te beluisteren via deze link: https://www.dropbox.com/scl/fo/37kzg3niw2c0erqd71evt/ACo9W8D9JL5kFxr8zfg7Owc?rlkey=qu7mlp4hxnvxgu2qy2w4zy1yd&st=xydjer3d&dl=0. 

Persvragen, beeldmateriaal en interviewopties: mail Carmen Landa, marketing@wishfulsinging.nl of bel 06 14454351

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur