Persgesprek Advies voor het besluitvormingsproces over het beheer van radioactief afval

27 AUG 2024 17:12 | Rathenau Instituut

Op woensdagmiddag 4 september overhandigt het Rathenau Instituut het advies voor het besluitvormingsproces over het langdurig beheer van radioactief afval aan staatssecretaris Jansen van Openbaar Vervoer en Milieu. In de ochtend, om 10.30 uur, organiseert het Rathenau Instituut een persgesprek. Mediavertegenwoordigers zijn, na aanmelding, van harte welkom.

Wat: Persgesprek over het advies voor het besluitvormingsproces over het beheer van radioactief afval. Aanwezig zijn senior onderzoekers Vincent Lagendijk en Romy Dekker, hoofdauteurs van het advies.

Waar: Rathenau Instituut, Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW Den Haag.

Ook online: Als je bij je aanmelding meldt dat je het gesprek online wilt bijwonen, sturen we je een link.

Wanneer: woensdag 4 september 2024 van 10.30 tot 11.30 uur (zaal open vanaf 10.00 uur).

Aanmelden voor media: Stuur een mail met je gegevens naar Charlotte Lockefeer: c.lockefeer@rathenau.nl.

Meer info: Dit advies is gebaseerd op een vijfjarig onderzoeks- en dialoogprogramma. In afzonderlijke rapporten heeft het Rathenau Instituut op een rij gezet hoe Nederland de vorige decennia omging met zijn radioactief afval, hoe andere landen hierover beslissen, welke regels op dit terrein gelden, welke kennis er is en hoe deskundigen en betrokkenen tegen de besluitvorming aankijken. Op woensdagmiddag 4 september overhandigt het Rathenau Instituut het laatste, concluderende adviesrapport bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan staatsecretaris Jansen. Dan geeft hij een reactie. De afzonderlijke rapporten staan op de dossierpagina Advies Besluitvormingsproces toekomst radioactief afval: https://www.rathenau.nl/nl/dossier-advies-besluitvormingsproces-toekomst-radioactief-afval

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid