SIG wint de 4evergreen award voor circulair design

23 OKT 2023 14:05 | SIG

4evergreen onderscheidt SIG voor een buitengewone circulariteit-oplossing

SIG wint de 4evergreen award voor circulair design

SIG Terra Alu-free + Full Barrier – SIG's full barrier verpakkingsmateriaal voor aseptische kartonverpakkingen zonder aluminiumlaag – heeft de Design for Circularity award van de 4evergreen Alliance 'Circularity Success Stories' initiatief gewonnen. De Palurec PolyAl recyclingfabriek, waarin SIG samen met industriepartners Elopak en Tetra Pak een belangrijke investeerder is, is bekroond met de Circularity Best Practices award.

4evergreen is een branche overkoepelende alliantie met meer dan 100 leden, waaronder SIG. De leden van deze alliantie beslaan de hele levenscyclus van verpakkingen op basis van vezels, variërend van de eigenaren van bossen tot producenten, ontwerpers, merkeigenaren en recyclers. Het streven van de alliantie is om in 2030 in Europa een recyclingpercentage van 90 procent te realiseren voor verpakkingen op basis van vezels. De awards voor Circularity Success Stories huldigen individuele of collectieve projecten en die baanbrekend zijn op het gebied van circulariteit en verpakkingsmateriaal op basis van vezels en waarbij gebruik is gemaakt van door 4evergreens ontwikkelde methodiek. De winnaars krijgen de mogelijkheid om een exclusieve presentatie te geven tijdens de komende 4evergreen Annual Conference die op 20 november in Brussel plaatsvindt en ook online te volgen is.

SIG streeft er voortdurend naar minder aluminium en polymeren te gebruiken in verpakkingsmaterialen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Het bedrijf loopt voorop in de branche met het baanbrekende SIG Terra-assortiment dat een reeks toonaangevende primeurs en exclusives omvat. Dit assortiment heeft zowel een enorme aantrekkingskracht in het schap als uitstekende milieuprestaties. SIG Terra Alu-free + Full Barrier, een van de nieuwste ontwikkelingen in het duurzaamheidsprogramma van SIG, is 's werelds eerste oplossing met een volledige barrière voor aseptische kartonnen verpakkingen zonder aluminiumlaag die gebruikt kan worden voor zuurstofgevoelige producten, zoals sappen. Met barrière-eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van standaard aseptische kartonnen verpakkingen, zorgt SIG Terra Alu-free + Full Barrier ervoor dat voedingsmiddelen en dranken langdurig beschermd zijn zonder dat koeling nodig is. De award die SIG nu heeft gewonnen eert de impact van deze oplossing voor de hele verpakkingsindustrie en de voedingsmiddelen- en drankensector.

De ambitie van het versnellen van innovatie op het gebied van circulariteit betekent dat de branche moeten werken aan het omzetten van meer gebruikte drankenkartons in grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. SIG heeft zich gecommitteerd aan de tien doelstellingen zoals omschreven in de ambitieuze routekaart 2030 van de Alliance for Beverage Cartons and the Environment (ACE). Een van die doelstellingen is dat tenminste 70 procent van gebruikte drankenkartons in de EU wordt gerecycled. Dit percentage zal door een onafhankelijke derde partij worden getoetst. De Palurec PolyAl recyclingfabriek in Duitsland, opgezet door de Fachverband Kartonverpackungen für flüssige Nahrungsmittel e.V. (FKN - Vereniging voor Drankenkartons), die in 2021 in gebruik is genomen na een gezamenlijke investering van de drie grootste fabrikanten van drankenkartons, levert een belangrijke bijdrage aan de recycling van drankenkarton in Europa. De faciliteit zet PolyAl (het plastic-aluminiummengsel dat wordt teruggewonnen uit gebruikte drankkartons) om in verhandelbare grondstoffen. De nu gewonnen award is een erkenning voor de belangrijke bijdrage die SIG en haar partners uit de industrie leveren aan het vergroten van de recycling van gebruikte drankkartons in Europa.

 

Stefan Mergel, Head of Global Sustainability and Digital Marketing bij SIG: "SIG is trots op deze circulariteitsprijzen van 4evergreen, die een bewijs zijn van ons streven naar circulariteit in de drankenkartonsector. We werken er voortdurend aan om ons aanbod te verbeteren door middel van duurzame innovatie en om onze industrie zo naar een toekomst met nog duurzamere verpakkingen te leiden. Mijn dank gaat uit naar onze toegewijde teams voor hun harde werk en visie, en naar onze industriepartners voor hun deelname aan deze reis."

Over SIG SIG is een toonaangevende leverancier van verpakkingsoplossingen ‘voor beter’ – beter voor onze klanten, voor consumenten en voor de wereld. Met ons unieke portfolio van aseptisch karton, bag-in-box en spouted pouch werken wij samen met onze klanten om voedsel- en drankproducten op een veilige, duurzame en betaalbare manier aan consumenten over de hele wereld te leveren. Dankzij onze technologie en uitzonderlijke innovatiemogelijkheden kunnen we onze klanten end-to-end oplossingen bieden voor gedifferentieerde producten, slimmere fabrieken en connected packs, allemaal om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons bedrijf en we streven ernaar om een netto positief voedselverpakkingssysteem te creëren. SIG is opgericht in 1853, heeft haar hoofdkantoor in Neuhausen, Zwitserland, en is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange. De vaardigheden en ervaring van onze ongeveer 9.000 medewerkers wereldwijd stellen ons in staat om snel en effectief te reageren op de behoeften van onze klanten in meer dan 100 landen. In 2022 produceerde SIG 49 miljard verpakkingen en genereerde €3,1 miljard aan pro forma omzet (incl. niet-geauditeerde omzet van recente overnames). SIG heeft een AA ESG-rating van MSCI, een 13,4 (laag risico) score van Sustainalytics, een Platinum CSR-rating van EcoVadis en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Ga voor meer informatie naar onze website: https://www.sig.biz/en Bezoek het SIG-blog voor inzichten in trends die de voedingsmiddelen- en drankenindustrie bepalen: https://www.sig.biz/signals/en Neem voor vragen contact op met: Heike Thevis Persvoorlichter SIG Tel: +49 (0)2462 79 2608 E-mail: heike.thevis@sig.biz

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt