Tiroolse Paznauntal komt deze zomer met nieuwe mountainbikeroutes

14 MRT 2024 10:45 | Österreich Werbung Amsterdam

Mountainbikers kunnen deze zomer hun hart ophalen in het Tiroolse Paznauntal. In Ischgl wordt een nieuw e-bike ridingcenter geopend met meetstation. In Galtür kunnen mountainbikers een nieuw bike trailpark uitproberen. En in de Silvretta Bike Arena Ischgl/ Samnaun worden twee nieuwe trails geopend.

E-Bike Riding Center: meten en analyseren

Op een speciaal parcours wordt de rijstijl van mountainbikers gemeten en geanalyseerd. Hierdoor kunnen zij beter inschatten hoe zij optimaal een hindernis kunnen ontwijken of op steile stukken kunnen rijden. Het parcours moet tussen 2024 en 2026 klaar zijn. Aanstaande zomer wordt bij de Silvretta Therne een prototype opgebouwd dat een goed beeld geeft hoe het center er uiteindelijk uit komt te zien. Meer info over het E-bike Riding Center is te vinden op ischgl.ebikeridingcenter.com.

Nieuw trailpark Silva Trails in Galtür

Vanaf de zomer 2024 kunnen mountainbikers gebruikmaken van het nieuwe trailpark Silva Trails. Het paradepaardje van het nieuwe park is een meer dan 6,5 kilometer lange trail in diverse moeilijkheidsniveaus. De trail voert van de Alpkogelbahn tot het dalstation. Naast de trail is er een oefenterrein van 800 vierkante meter om verschillende moeilijkheidsniveaus te testen. De aanleg van drie andere trails staan al gepland. Meer info over het Silva Trails is te vinden op www.galtuer.com.

Twee nieuw trails in de Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun

Ischgl en Samnaun zetten in op natuurtrails. In de zomer treden ze naar buiten als de nieuwe Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun. In het hooggebergte van de Silvretta liggen 11 grensoverschrijdende trails in verschillende moeilijkheidsgraden met een totale lengte van bijna 90 kilometer. De regio rondom Ischgl behoort tot de grootste en meest afwisselende mountainbike arena’s van de Alpen. Meer info over de Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun is te vinden op www.ischgl.com.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme