Oostenrijks Toeristenburo: Recordaantal Nederlandse vakantiegangers afgelopen winter

26 MEI 2023 14:57 | Österreich Werbung Amsterdam

Afgelopen winter (november 2022 - april 2023) bezocht een recordaantal Nederlanders van ruim 1,2 miljoen (1.238,5) Oostenrijk. Dit is een plus van 24,9% ten opzichte van de winter ervoor. Dit aantal was goed voor 6,7 miljoen (6.699,0) overnachtingen van Nederlanders; eveneens een record met een plus van 20% ten opzichte van vorige winter. Dit maakt het Oostenrijks Toeristenburo vandaag bekend.

Zelfs ten opzichte van de beste winter ooit (2018/2019) vanuit Nederland, betekende dit een plus van 6,3% bij de aankomsten en een plus van 7% van de Nederlandse overnachtingen. Ofwel; afgelopen winter bracht een nieuw record Nederlandse vakantiegangers. Oostenrijk blijft investeren, innoveren en stelt duurzaamheid nu en in de toekomst, zowel in de zomer als in de winter, op het hoogste plan.

"Ondanks zware jaren met Covid, hoge inflatie met alle gevolgen van dien en oorlog in Europa, heeft de de Nederlandse vakantieganger Oostenrijk afgelopen winter meer dan ooit weten te vinden", zo concludeert Thiebout van den Bergh van het Oostenrijks Toeristenburo.

De Nederlandse markt is voor Oostenrijk wereldwijd gezien de op één na belangrijkste buitenlandse markt voor Oostenrijk.

Meer binnen de rubriek Reizen en toerisme