'Bestuurders moeten lef tonen voor échte duurzame verandering'

09 AUG 2023 08:42 | MVO Nederland

Dit is een expertquote van Wouter Scheepens, Interim directeur-bestuurder, MVO Nederland.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Bestuurder wil zelf uitmaken hoe te reageren op oorlogen en dictators - NRC

MVO Nederland roept bestuurders op om nu lef te tonen en ingrijpende veranderingen door te voeren voor een menswaardige en duurzame economie.

Veel bestuurders zoeken naar houvast in een wereld van duurzaamheid en internationale uitdagingen. Het recente project 'Ongemak in de Boardroom', dat anderhalf jaar duurde en waarin ervaren bestuurders en commissarissen spraken over de spanning tussen hun rol in de organisatie en hun persoon, toont onder andere aan dat dit voor velen een uitdaging is.

Waar staan we voor en hoe willen we waarde toevoegen? Hoeveel bepalingen heb je dan nodig in een Corporate Govenance Code? Dit begint met het commitment van de top van het bedrijf dat men echt duurzaam wil opereren. Dat betekent klimaatneutraal, circulair en inclusief met eerlijke ketens.

Een code kan helpen, maar vaak weet je intuïtief wat juist is. Gebruik je intuïtie niet om vast te houden aan het oude, maar om een betere en duurzamere wereld te creëren. Treed uit je comfortzone, luister naar de jonge generatie en ga aan de slag. Uiteindelijk gaat het om lef tonen.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen