Jan Willem Neggers benoemd tot CEO Ramphastos Investments

12 APR 2023 09:10 | Ramphastos Investments

Oprichter Marcel Boekhoorn blijft als grootaandeelhouder actief betrokken bij de Nederlandse investeringsmaatschappij

Investeerder en ondernemer Marcel Boekhoorn heeft aangekondigd terug te treden als CEO van Ramphastos Investments. Boekhoorn heeft Jan Willem Neggers, sinds 2011 als partner verbonden aan de investeringsmaatschappij, benoemd  tot zijn opvolger. Marcel Boekhoorn draagt hiermee de dagelijkse leiding over aan Neggers, maar blijft als founder en grootaandeelhouder actief betrokken bij Ramphastos.

Marcel Boekhoorn (63) bouwde Ramphastos Investments in bijna drie decennia uit tot een van de meest succesvolle en toonaangevende investeringsmaatschappijen van Nederland. Hij kondigt nu aan een stap terug te zetten in de dagelijkse aansturing van het bedrijf. Marcel Boekhoorn: “Jan Willem en ik werken al meer dan 20 jaar nauw samen. Hij heeft een enorme energie en begrijpt als geen ander dat een van de belangrijkste redenen voor ons succes is dat we als ondernemende investeerders altijd kansen zien om groei te realiseren bij onze portefeuillebedrijven. Ik weet zeker dat Jan Willem de juiste balans zal weten te vinden tussen continuïteit en het varen van een eigen koers.”

Jan Willem Neggers (51) studeerde rechten in Maastricht en Cambridge en werkte onder meer bij Arthur Andersen. Neggers is sinds 2011 partner bij Ramphastos Investments, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor vastgoedbeleggingen, zoals de in 2021 verkochte High Tech Campus Eindhoven. Tot zijn aantreden als CEO van Ramphastos was hij nog werkzaam voor de HTC. Daarnaast was hij de afgelopen jaren betrokken bij meerdere andere investeringen, zowel op het gebied van vastgoed als bij andere projecten, zoals de in 2021 verkochte kozijnenproducent VHZ Groep.

Jan Willem Neggers: “Ik heb de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier en enthousiasme met Marcel en mijn collega’s van Ramphastos gewerkt aan talloze geweldige projecten. Wat onze investeringen altijd gemeen hebben is dat we een bedrijf primair als ondernemers benaderen. We kijken altijd naar de beste manier om een onderneming sterker te maken en hoe we het naar een volgende fase kunnen brengen. Ik ben blij en vereerd dat Marcel mij heeft gevraagd om als CEO Ramphastos zelf naar een volgende fase te brengen.”

“Ik zie ernaar uit om nog nauwer samen te werken met het fantastische team van Ramphastos”, vervolgt Neggers, “we leven in een tijd met grote uitdagingen, maar vooral enorme mogelijkheden. Denk aan de energietransitie, de ontwikkelingen in hightech, de wereld van de patenten of het vastgoed. Daar liggen grote kansen, en ik kan niet wachten om die te gaan benutten.”

Over Ramphastos Investments

Ramphastos Investments is in 1994 opgericht door de Nederlandse ondernemer Marcel Boekhoorn. Het bedrijf heeft belangen in meer dan 30 bedrijven binnen en buiten Nederland in verschillende sectoren, van startups tot scale-ups, tot snelgroeiende middelgrote bedrijven en mature ondernemingen. De totale omzet bedraagt ruim € 4 miljard. Voorbeelden van succesvolle investeringen zijn Telfort, Bakker Bart Food Group, Motip Dupli,  i4F, Sim Industries, de VHZ Groep en de High Tech Campus Eindhoven.

Zie ook: https://www.ramphastosinvestments.com

Neem voor meer informatie contact op met: MI7 Media Intelligence | Mischa van de Woestijne | mischa@mi7.nl | +31 (0)6 2470 42 05

Meer binnen de rubriek Economie en geld