Kids van Amsterdam treden op in Koningin Máxima zaal van KIT

18 APR 2024 06:00 | KIT Royal Tropical Institute

Zaterdag 20 april a.s. is er in de Koningin Máxima zaal van KIT een bijzondere theatervoorstelling door de Kids van Amsterdam. De voorstelling, getiteld Growth, wordt uitgevoerd door jongeren uit Amsterdam-Oost en gaat, in de woorden van de makers Luciano Hiwat en Angelo Omskerk, over ‘acceptatie, groei en steun.’ De afgelopen maanden hebben ze met de 'kids' hard gewerkt aan deze productie in de studio's van KIT Live, waar de Kids van Amsterdam sinds oktober vorig jaar gehuisvest zijn. In afwachting van het gereedkomen van KIT Live’s eigen theaterzaal en dankzij de warme banden tussen de Kids van Amsterdam en KIT lag een optreden in onze monumentale zaal (450 stoelen) binnen bereik. Wij wensen de Kids van Amsterdam veel succes met de opvoering van Growth en kijken uit naar een spetterend optreden!

Kids van Amsterdam bieden kinderen en jongeren tussen de 5 en 25 jaar dans-, muziek- en theaterlessen in de speciaal voor dit doel ingerichte repetitieruimten van KIT Live. Daar kunnen ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Aangezien talent niet gebonden is aan leeftijd ontstaan er groepen waarin jong en oud tijdens lessen en optredens op een leuke en intensieve manier met elkaar werken; ze ervaren samen een gevoel van trots.

KIT Live is een nieuw podium voor kunst, cultuur en debat in Amsterdam-Oost. Een podium voor lokale initiatieven en evenementen die passen bij onze missie om bij te dragen aan inclusie en duurzaamheid in de stad. KIT Live heeft twee dans- en muziekstudio’s, die nu onder meer worden gebruikt door Kids van Amsterdam, en KIT Café: een koffie- en lunchgelegenheid die zes dagen per week geopend is van 10:00 tot 17:00 uur. Wanneer de verbouwing van de theaterzaal is afgerond en de podcaststudio is ingericht, zal KIT Live op volle sterkte zijn.

Tickets voor Growth kosten €15 en kunt u verkrijgen via: https://www.dekids.net/event-details/theater-voorstelling-growth

Tijd en locatie:

Zaterdag 20 April, 18:30 – 21:00 uur

Koningin Máxima zaal, KIT

Mauritskade 63 (hoofdingang KIT-gebouw)

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur