Canal Digitaal komt met nieuwe Canal+-serie: Paris Police 1900

28 OKT 2021 16:29 | Canal Digitaal

Vanaf 1 november exclusief te streamen bij Canal Digitaal

 

Canal Digitaal heeft weer een nieuwe titel toegevoegd aan haar assortiment on-demandseries: Paris Police 1900. Dit paradepaardje van moederbedrijf Canal+ speelt zich af in Parijs, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Een roerige tijd waarin het antisemitisme al sterk begint op te komen. In die tijdsgeest wordt de romp van een vrouw gevonden in de Seine.

Paris Police 1900, dat zich afspeelt in ‘la belle époque’, is tot in het kleinste detail waarheidsgetrouw. Zo start de serie met een opmerkelijke openingsscène, de onfortuinlijke dood van oud-president Félix Faure. Hij sterft terwijl hij de liefde bedrijft met zijn maîtresse, Meg Steinheil, gespeeld door Evelyne Brochu (Orphan Black). Deze scene blijkt volledig historisch juist te zijn en is de start van een sinister plan om een Joodse arts te laten opdraaien voor zijn dood.

In het decor van rellen, geweld en antisemitisme moet de jonge rechercheur Antoine Jouin, gespeeld door Jérémie Laheurte (La Vie D’Adèle), een moord oplossen die er alle schijn van heeft dat het hier om een seriemoordenaar gaat. Wat volgt is een zoektocht in de krochten van de Parijse onderwereld.

Sinds 2019 is Canal Digitaal weer onderdeel van Canal+ Group, televisieprovider en producent van Europese films en series. Met Paris Police 1900 heeft Canal Digitaal weer een nieuwe titel aan het rijtje kwaliteitsseries toegevoegd. Canal Digitaal heeft als dochterbedrijf van Canal+ de rechten van de serie om deze aan haar Nederlandse abonnees te vertonen.

De serie is vanaf 1 november te zien bij Canal Digitaal. Televisie- en series kijken bij Canal Digitaal kan vanaf € 14,95 per maand.

We bieden media de mogelijkheid om screeners van Paris Police 1900 te bekijken. Wilt u dit of heeft u andere vragen, dan kunt u contact opnemen met Leah Hamans (leah.hamans@eviso.nl/06 16 74 47 00). Over Canal Digitaal Canal Digitaal is een Nederlandse aanbieder van televisie. Gebruikers kunnen televisiekijken via de satelliet, via de tv-app op smart-tv of mobiel of via IPTV (glasvezel/VDSL via resellers). Bij Canal Digitaal kunnen consumenten kijken naar alle grote reguliere zenders. Daarnaast biedt Canal Digitaal ook zenders voor sportfans, zoals ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4, natuur- en documentairezenders als National Geographic en Love Nature en zenders als RTL Crime en BBC First. Met 78 zenders is er genoeg te kiezen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf € 14,95 per maand met de eerste week gratis. Canal Digitaal is onderdeel van Canal+ Luxemburg, een Canal+ Group-onderneming. Over Canal+ Group CANAL+ Group is een mediabedrijf en exploitant van televisie. Het is ook een toonaangevende speler op het gebied van free-to-air-televisie met drie nationale zenders: C8, CSTAR en CNEWS, en een reclameverkoopbureau. CANAL+ Group opereert in Europa, Afrika en Azië. CANAL+ Group heeft in totaal 20,4 miljoen abonnees wereldwijd, waarvan 8,6 miljoen in Frankrijk. Met STUDIOCANAL is CANAL+ Group Europees leider in de productie, aankoop en distributie van films en tv-series. CANAL+ Group is eigendom van de wereldwijde geïntegreerde content-, media- en communicatiegroep Vivendi.

Meer binnen de rubriek Media industrie