Willem van Hanegem haalt herinneringen op met Sjaak Swart

13 DEC 2021 10:52 | Canal Digitaal

Canal Digitaal komt in aanloop naar de wedstrijd Feyenoord-Ajax weer met ludieke online video

Zondag 19 december wordt de Klassieker Feyenoord-Ajax gespeeld. Alle abonnees van Canal Digitaal die ESPN Compleet in hun pakket hebben, kunnen deze wedstrijd live kijken.* Na een succesvolle samenwerking met Sjaak Swart voor de wedstrijd PSV-Ajax werd weer de samenwerking aangegaan met Swart, nu om de Klassieker onder de aandacht te brengen. Dit keer is Willem van Hanegem als tegenspeler geselecteerd om een ludieke video mee te produceren. Met veel respect nemen de mannen elkaar in de maling om zo op een humoristische manier de rivaliteit tussen de clubs en elkaar voelbaar te maken.

De online video bestaat uit twee delen. In het eerste deel zien we Van Hanegem. Met de Klassieker voor de deur vindt De Kromme het een mooi moment om oude herinneringen op te halen en vraagt een nummer aan op de radio waarbij Swart uit volle borst het Feyenoord-clublied zingt. Mister Ajax is wel in voor een lolletje en geeft Van Hanegem in het tweede deel een muzikaal koekje van eigen deeg.

Voor de wedstrijd PSV-Ajax nam Canal Digitaal al eerder een soortgelijke video op, met Swart en Björn van der Doelen. Deze was een groot succes onder de voetbalfans. Bij de opname van de vorige video gaf Swart al te kennen dat hij het mooi zou vinden om ook zo’n video op te nemen met Van Hanegem, voorafgaand aan Feyenoord-Ajax. Voor Canal Digitaal een unieke kans die met beide handen werd aangegrepen. Van Hanegem was enthousiast om met Swart aan de slag te gaan, wat leidde tot een mooie chemie tussen de twee mannen op de set.

De wedstrijd tussen de nummer twee (Ajax) en de nummer drie (Feyenoord) wordt weer ouderwets spannend. De twee clubs staan namelijk qua punten gelijk in het klassement van de Eredivisie en maar een punt achter op de koploper.

Het komische filmpje is in opdracht van Canal Digitaal gerealiseerd door House of Sports in samenwerking met regisseur Felix Kops en de productie is van TEN content agency.

* De wedstrijd wordt zondag om 14.30 uur live op ESPN2 uitgezonden. Deze zender zit standaard in het pakket van alle abonnees met de TV App of IPTV van Canal Digitaal en van satellietabonnees met een ESPN Compleet pakket.

Meer binnen de rubriek Sport