Standard Investment versterkt positie in de sappenmarkt met overname Infra Foodbrands

21 SEP 2021 10:15 | Standard Investment

Na de acquisitie van Riedel, Beyond Brands, Hero Sappen en Healthy People heeft de Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment overeenstemming bereikt over de overname van Infra Foodbrands, producent van onder meer de internationale merken Maaza, Sunland en Limondaine.

Guido Grobbink, partner Standard Investment: “Infra Foodbrands heeft niet alleen een uitstekende positie in de Nederlandse retail- en foodservicemarkt, maar beschikt ook over een sterke internationale sales- en exportorganisatie. We verwachten dat de andere merken in onze sappen- en drankenportfolio hier enorm van zullen profiteren.”

De sappen- en drankenportfolio van Standard Investment is met een jaarproductie van ruim 250 miljoen liter de tweede in haar segment in Nederland.

Bas Boswinkel, directeur Riedel en Healthy People: “Ik verwacht dat de overname van Infra Foodbrands door Standard Investment een positief effect zal hebben op de gehele sappen- en drankenportfolio. Neem bijvoorbeeld Maaza, met haar sterke positie in het etnische kanaal of Sunland dat in België grote bekendheid geniet. Ik zie ernaar uit om samen met Standard Investment en de mensen van Infra Foodbrands een geïntegreerde, internationale groeistrategie te ontwikkelen voor alle merken in de sappen- en drankenportfolio van Standard Investment.”

Dit beaamt Frank Sanders, oprichter van Infra Foodbrands: “Wij krijgen met de overname door Standard Investment een ambitieuze eigenaar die gelooft in de potentie van onze merken. Ik verwacht dat Maaza, Sunland en Limondaine enorm gaan profiteren van geïntegreerde drankenportfolio van Standard Investment, onder meer door synergievoordelen en de kennis en ervaring van zowel de mensen van de investeringsmaatschappij als van de mensen achter Riedel en Healthy People. Via Infra Foodbrands’ uitgebreide internationale distributienetwerk zullen wij bovendien een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de internationale ambities van Riedel en Healthy People.” De overnamesom is niet bekendgemaakt.

=Einde persbericht=

Over Standard Investment

Standard Investment is een investeringsmaatschappij gericht op bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf met een ondernemingswaarde tot EUR 100 miljoen. De in 2004 opgerichte firma heeft kantoren in Amsterdam, Brussel en Stockholm en gelooft in directe en actieve betrokkenheid bij de bedrijven waarin zij participeert. Standard Investment heeft onder meer belangen in Riedel, Synres, Aweta, NKM en Burger King Nederland. Standard Investment beheert met een team van 16 professionals een portefeuille van zeventien bedrijven met in totaal ruim 2.500 medewerkers en een omzet van EUR 800 miljoen. Zie ook: www.standard.nl.

Over Infra Foodbrands

Infra Foodbrands is opgericht in 1991. Het bedrijf richt zich met de merken Maaza, Sunland en Limondaine op de internationale markt voor vruchtendranken en -sappen. Het bedrijf, dat kantoor houdt in Amsterdam, is actief in 42 landen in Europa, West-Afrika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied. Er werken 10 mensen bij Infra Foodbrands dat met een jaarlijkse productie van zo’n 30 miljoen eenheden (15 miljoen liter) vruchtensappen en -dranken  een omzet van 16 miljoen euro realiseert.

Over Riedel

Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Met merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Van de Boom Taksi en Extran is het bedrijf in het laatste kwart van de vorige eeuw uitgegroeid tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Riedel is in 2017 door investeringsmaatschappij Standard Investment overgenomen van Friesland Campina. Het bedrijf is gevestigd in Ede en realiseerde met ruim 200 medewerkers het afgelopen jaar een consumenten-omzet van meer 200 miljoen euro. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: MI7 Media Intelligence, Mischa van de Woestijne | mischa@mi7.nl | +31 (0)6 2470 42 05

Meer binnen de rubriek Drankenhandel