NOBCO betrekt partners bij de Professionele Standaard in Coachvak

29 AUG 2024 14:46 | NOBCO

Nijkerk, 29 augustus 2024 – De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) zet een belangrijke vervolgstap in het versterken van de professionele standaard binnen het coachvak. Naast het certificeren van individuele coaches door EMCC Global; het accrediteren van opleiders; en aansluiten van de interne organisatie-coachpool bij NOBCO, is het nu ook mogelijk om als coachplatform/intermediair bij NOBCO aan te sluiten als aan de voorwaarden wordt voldaan. Dit alles om transparantie en professionaliteit in de coachmarkt te bevorderen.

Twee vooraanstaande coachbureaus hebben zich onlangs als partner aangesloten bij NOBCO, waarmee zij zich committeren aan het werken volgens de (Internationale) Ethische Code en transparantie in de coachmarkt. De eerste bureaus die het partnership hebben ondertekend zijn Coachnetwerk en INZICHT.

Alle coaches van deze bureaus zijn aangesloten bij een professionele beroepsorganisatie voor coaches, werken volgens een ethische code en zijn aanspreekbaar via een onafhankelijk klachtenorgaan. Dit biedt zowel individuen als organisaties de zekerheid dat zij met een professionele coach samenwerken.

In een tijd waarin de coachmarkt snel groeit en het aantal coaches toeneemt, is het voor cliënten en opdrachtgevers van cruciaal belang om te weten waar zij terecht kunnen voor een professionele coach. NOBCO heeft dit partnership ontwikkeld om de transparantie in de coachmarkt te vergroten en een solide professionele standaard te creëren en te waarborgen.

De samenwerking met deze coachbureaus, die fungeren als intermediair tussen organisaties en individuen die op zoek zijn naar een coach en de coaches zelf, past bij de toewijding aan de professionaliteit in het coachvak. Door deze stap wordt het voor cliënten eenvoudiger om een coach te vinden die voldoet aan de hoogste professionele normen. NOBCO nodigt alle coachbureaus van harte uit om deze professionele standaard in de markt te hanteren.

NOBCO heeft ook meer dan 30 opleidingspartners aan zich verbonden, die geaccrediteerd zijn door EMCC Global. Ook deze partners dragen bij aan de professionele standaard in het coachvak, door in de opleiding het competentieraamwerk van professionele coaches te integreren in het curriculum. Op deze manier kunnen coaches zich na het afronden van de opleiding direct laten certificeren, als zij voldoende ervaring hebben. Deze opleiders zijn op de website van NOBCO te vinden.

Quote Marieke;

‘We zijn trots op alle partners van NOBCO. Zij zorgen ervoor dat opdrachtgevers, intermediairs en doorverwijzers een professionele coach direct kunnen herkennen én vinden. Dit is een enorme stap voorwaarts in een in-transparante markt.’

Over NOBCO/EMCC Nederland

NOBCO/EMCC Nederland is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching in Nederland. Leidend zijn in de ontwikkeling van het coachvak en bijdragen aan de bekendheid en beschikbaarheid van professionele coaching, is de missie van NOBCO. Sinds 2008 is NOBCO onderdeel van EMCC Global, ‘the ‘go to’ body in mentoring, coaching and supervision’, een inclusieve organisatie voor het verder ontwikkelen en bevorderen van de kwaliteit van coaching ten gunste van de maatschappij. EMCC Global is de houder van de individuele keurmerken voor coaches, supervisoren als van de accreditaties voor opleiders.Op dit moment zijn ongeveer 5.000 coaches bij NOBCO aangesloten.

Meer binnen de rubriek Arbeidsmarkt en ondernemen