Lara Solms winnaar NOBCO Quality Award 2023

15 JAN 2024 08:33 | NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) heeft Lara Solms uitgeroepen tot winnaar van de NOBCO Quality Award 2023. Dat is vrijdag 12 januari bekendgemaakt tijdens de NOBCO-Nieuwjaarsbijeenkomst in de OBA in Amsterdam. Met deze prijs wil NOBCO personen en organisaties die op een buitengewone manier hebben bijgedragen aan de professionalisering van het coachvak in de spotlights zetten.

Lara Solms promoveerde eind vorig jaar op een proefschrift, waarin zij onderzoek deed naar de vraag of en hoe coaching werkt bij medici. Ze publiceerde diverse artikelen, waarin zij de positieve effecten van coaching aantoonde op het welzijn van medici. Ze is lid van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek van NOBCO.

De jury noemt haar nu al respectabele staat van dienst binnen wetenschappelijk onderzoek naar coaching en noemt haar een grote belofte voor de toekomst. Ze inspirerend voor anderen als het gaat om de verbinding tussen onderzoek en coaching. Daarmee verdient zij volgens de jury, bestaande uit Ien van der Pol, Alexander Vreede en Marijke Lingsma, de NOBCO Quality Award 2023. 

Lara Solms kreeg de award overhandigd door de voorzitter van de jury, Alexander Vreede en Marieke Jellema (voorzitter NOBCO).

Lara reageerde zeer verrast op het winnen van de prijs. “Ik ben dankbaar dat ik met NOBCO samen kan werken en dat het onderzoek positief is ontvangen en we daar ook samen mee verder kunnen”, aldus Lara.

Overige genomineerden

Ook de andere twee genomineerden, Charlotte van den Wall Bake en Rendel de Jong kregen veel lof van de jury. Zij zijn beiden, elk op hun eigen manier betrokken geweest bij de professionalisering en zichtbaarheid van het coachvak en ontvingen hiervoor een certificaat en een mooie bos bloemen.

Over NOBCO 

NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaching in Nederland. Leidend zijn in de ontwikkeling van het coachvak en bijdragen aan de bekendheid en beschikbaarheid van professionele coaching is de missie van NOBCO. Sinds 2008 is NOBCO een onderdeel van European Mentoring & Coaching Council (EMCC Global): een inclusieve organisatie voor het verder ontwikkelen en bevorderen van de kwaliteit van coaching. EMCC Global is de ontwikkelaar en eigenaar van het EIA-keurmerk. Op dit moment zijn bijna 5.000 coaches en communityleden bij NOBCO aangesloten.

Lara Solms wint de NOBCO Quality Award 2023

NOBCO Quality Award winnaar Lara Solms met NOBCO-voorzitter Marieke Jellema en juryvoorzitter Alexander Vreede

NQA winnaar Lara Solms met de NOBCO Quality Award 2023

De drie genomineerden voor de NOBCO Quality Award Lara Solms, Rendel de Jong en Charlotte van den Wall Bake

 

Wil je meer informatie of een uitgebreide reactie? Neem contact op met de woordvoerder/bestuurslid van NOBCO, Geeske te Gussinklo (geeske.tegussinklo@nobco.nl of 0615 54 18 46) Foto 1: NQA winnaar Lara Solms met NOBCO-voorzitter Marieke Jellema en juryvoorzitter Alexander Vreede Foto 2: NQA winnaar Lara Solms met de NOBCO Quality Award 2023 Foto 3: De NQA-genomineerden Lara Solms, Rendel de Jong en Charlotte van den Wall Bake

Meer binnen de rubriek Zorg