VGM NL VvE managers kiezen voor aansluiting bij Geschillencommissie VvE Management

14 MRT 2023 15:32 | Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL)

De VGM NL leden hebben er unaniem voor gekozen om kwaliteitskenmerken aan het VGM NL lidmaatschap te gaan koppelen. Op dit moment wordt de VGM NL Gedragscode al door alle leden – en hun medewerkers – jaarlijks onderschreven, leveren de VGM NL leden een VOG RP aan en werken zij volgens het vier-ogen principe. Daar komt nu voor de aangesloten VGM NL VvE managers verplichte aansluiting bij de Geschillencommissie VvE Management bij.

René Brinkhuijsen: “VGM NL zet met de verplichte koppeling van de Geschillencommissie met het lidmaatschap voor VGM NL VvE managers een grote stap in het onderbouwen van de kwaliteit van de dienstverlening. Aansluiting bij de Geschillencommissie biedt VvE besturen immers een laagdrempelige mogelijkheid om bij een conflict met haar VvE manager de kwestie voor te leggen aan een onafhankelijke en deskundige ‘jury’ die, in vergelijking met de gang naar de rechter, sneller en laagdrempelig een bindende uitspraak doet.”

De aansluiting van alle 63 bij VGM NL aangesloten VvE managers bij de Geschillencommissie VvE Management vindt nu plaats. De verwachting is dat per 1 april a.s. alle formaliteiten zijn geregeld. Brinkhuijsen: “VvE besturen die het beheer van hun VvE uitbesteden aan een VGM NL VvE manager hebben hiermee een snel inzetbaar instrument dat zekerheid biedt in geval van conflicten. Een geruststellende gedachte.”

VGM NL VvE managers zijn te vinden op https://vgm.nl/leden/. Kijk voor meer informatie ook op https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/vve-management-zakelijk/

__________________________________________________________________________________________

Over VGM NL

VGM NL is de branchevereniging voor vastgoed- en VvE managers in Nederland. Sinds de oprichting in 2009 hebben ca. 100 vastgoedmanagementorganisaties (met in totaal meer dan 3000 medewerkers) zich binnen VGM NL verenigd. Tot de leden van VGM NL behoren zowel grote (internationale) vastgoedmanagementorganisaties als middelgrote en kleine. Deze leden managen (optimale exploitatie), huren en verhuren, in opdracht van (internationale) vastgoedeigenaren, zowel commercieel onroerend goed als woningen en VvE's. De leden van VGM NL voldoen aan belangrijke criteria op het gebied van deskundigheid, integriteit en professionaliteit. Zie ook www.vgm.nl

Meer binnen de rubriek Woningmarkt en vastgoed