Nationale Vitaliteitsweek viert 10e editie met Plank Challenge voor MIND Us

16 SEP 2024 12:53 | NGvV - Nederlands Genootschap van Vitalogen

Eindhoven, 16 september 2024 – De Nationale Vitaliteitsweek keert terug voor haar 10e editie van 23 t/m 29 september, met als hoogtepunt een speciaal evenement: de Plank Challenge. Dit evenement vindt plaats op dinsdag 24 september van 10:00 tot 11:00 uur op de atletiekbaan in Eindhoven. Het doel is om met 2.024 deelnemers tegelijkertijd één minuut te planken en een vermelding in het Guinness Book of Records te verdienen. De opbrengsten gaan naar MIND Us, een organisatie die zich inzet voor het mentaal welzijn van jongeren.

Urgentie van vitaliteit

In een tijd waarin werkdruk en het welzijn van medewerkers steeds meer aandacht krijgen, blijft de duurzame borging van vitaliteit een uitdaging. "Bedrijven erkennen het belang van vitaliteit, maar het structureel integreren ervan blijft vaak achterwege," zegt Klaas Koster, initiatiefnemer van de Nationale Vitaliteitsweek. "Met de Nationale Vitaliteitsweek willen we vitaliteit de aandacht geven die het verdient en streven we naar een blijvende impact op het welzijn van werkenden in Nederland."

Weekprogramma

De week begint op 20 september met een inspirerende kick-off in Galgenwaard, Utrecht, gericht op HR-professionals en leidinggevenden. Het thema van dit jaar, "De Energie van Vitalogie," wordt belicht door diverse keynotes en masterclasses. Het volledige weekprogramma is online beschikbaar en biedt een breed scala aan activiteiten om zowel fysieke als mentale gezondheid te bevorderen. Programma - Nationale Vitaliteitsweek

Plank Challenge voor MIND Us

De Plank Challenge is niet alleen een poging om een wereldrecord te breken, maar ook een middel om geld in te zamelen voor MIND Us. Deze organisatie zet zich in voor het mentaal welzijn van jongeren en ondersteunt hen bij het omgaan met mentale uitdagingen. Door deel te nemen aan deze challenge kunnen deelnemers een directe bijdrage leveren aan een betere toekomst voor jongeren in Nederland. Plank Challenge - Nationale Vitaliteitsweek

Oproep aan deelnemers

Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan de Plank Challenge en zo bij te dragen aan het goede doel. Het evenement biedt een geweldige kans om samen te komen, vitaliteit te bevorderen en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de samenleving. Koster: "We hopen dat mensen massaal deelnemen en zo een steentje bijdragen aan zowel hun eigen gezondheid als aan die van jongeren,".

Locatie en aanmelding

  • Datum: Dinsdag 24 september 2024
  • Tijd: 10:00 – 11:00 uur
  • Locatie: Atletiekbaan Eindhoven, J.C. Dirkxpad 7, 5631 BZ Eindhoven

Doe mee, plank voor MIND Us en maak het verschil! Inschrijven kan via de website van de Nationale Vitaliteitsweek.

Voor meer informatie:

Over de Nationale Vitaliteitsweek:

De Nationale Vitaliteitsweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer en in het dagelijks leven. Met diverse activiteiten en programma’s stimuleert de week bedrijven en individuen om aandacht te besteden aan zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit jaar is de 10e editie. 

Meer informatie: Nationale Vitaliteitsweek 2024 - ENERGIE VAN VITALOGIE

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Website:
https://ngvv.nl/

Dit is een origineel bericht van NGvV - Nederlands Genootschap van Vitalogen

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Arbo, veiligheid en defensie