Ludieke actie: Van der Doelen verandert Sjaak Swart in Prins Carnaval

20 OKT 2021 15:13 | Canal Digitaal

Canal Digitaal komt met ludiek filmpje om wedstrijd Ajax-PSV aan te kondigen

Zondag 24 oktober staat de topper Ajax-PSV op de agenda. Alle abonnees van Canal Digitaal die ESPN hebben, kunnen deze wedstrijd live kijken.* Om hier extra aandacht aan te geven heeft Canal Digitaal in samenwerking met Sjaak Swart (Mister Ajax) en Björn van der Doelen (oud PSV-speler) een ludiek filmpje opgenomen. De beide mannen, die wel van een lolletje houden, weten haarfijn de rivaliteit tussen de clubs en elkaar voelbaar te maken.

De strijd tussen de twee oud-spelers barst los als Björn van der Doelen Mister Ajax in een Brabants prinsenpak fotoshopt. Wanneer Sjaak Swart vrolijk over het Leidseplein loopt ziet hij zichzelf ineens in een bushokje hangen als Prins Carnaval. Dat kan hij niet over zijn kant laten gaan en hij zal Björn dan ook op een treffende wijze terugpakken.

Dat zowel Sjaak Swart als Björn van der Doelen aan de campagne van Canal Digitaal heeft meegewerkt, geeft het filmpje extra lading. Sjaak Swart is al jaren het gezicht van Ajax en heeft om die reden ook de bijnaam Mister Ajax. Björn van der Doelen is een echte Eindhovenaar, die vroeger bij PSV speelde en ook na zijn voetbalcarrière groot fan van de club blijft.

De wedstrijd tussen Ajax en PSV, die in de volksmond de topper wordt genoemd, is dit jaar extra spannend omdat Ajax met één punt voorsprong op PSV op de eerste plaats staat in het klassement van de Eredivisie.

Het komische filmpje is in opdracht van Canal Digitaal tot stand gekomen door House of Sports, met in de regie Felix Kops en de edit van TEN content agency.

*ESPN zit standaard in het pakket van alle abonnees van Canal Digitaal, behalve in dat van de Riant-satellietabonnees. Zij kunnen wel een los abonnement op ESPN afsluiten.

 

Meer binnen de rubriek Vrije tijd