SIG en AnaBio introduceren lang houdbare probiotische yoghurt in aseptische verpakking

05 SEP 2023 11:57 | SIG

Gezamenlijke innovatie voor baanbrekende oplossing 

SIG en AnaBio Technologies komen als eerste met lang houdbare probiotische yoghurt in aseptische verpakking

Linnich, Duitsland, 05.09.2023 – SIG en AnaBio Technologies komen samen met een lang houdbare probiotische yoghurt in een aseptische verpakking. Met deze innovatie creëren beide bedrijven een nieuwe productcategorie; probiotische dranken verpakt in aseptische kartonnen verpakkingen en spout pouches ofwel voorgevormde zakken die zonder koeling langdurig houdbaar zijn.

Consumenten over de hele wereld associëren probiotica met gezondheidsvoordelen, in het bijzonder met een verbeterde darmgezondheid en een versterkte immuniteit.

Tot op heden was het niet mogelijk om probiotica in aseptische drankverpakkingen te verwerken, omdat ze de gebruikelijke warmtebehandelingen tijdens het verwerkingsproces niet kunnen overleven. Probiotica kunnen ook onstabiel zijn tijdens opslag, waardoor het gebruik ervan meestal beperkt is tot gekoelde dranken met een korte houdbaarheid.

Gezonde, smakelijke en voedzame probiotische dranken in een duurzame verpakking

De combinatie van AnaBio’s encapsulatietechnologie en SIG's behoedzame aseptische afvultechnologie maakt een einde aan deze beperkingen. Fabrikanten van probiotische dranken met levende probiotica kunnen hun producten nu verpakken in kartonnen verpakkingen en spouted pouches die gedurende langere periodes zonder koeling op kamertemperatuur bewaard kunnen worden. Dit levert een compleet nieuw aanbod op voor de consument, dat voorziet in de behoefte aan gezonde, smakelijke en voedzame probiotische dranken in een duurzame en handige verpakking.

Sinéad Bleiel, oprichter van AnaBio Technologies: "Onze innovatieve gepatenteerde 'encapsulation' technologie omhult probiotische cellen zoals Lactobacillus stammen met een beschermende laag. Hierdoor zijn de stammen tijdens de verwerking bestand tegen hoge temperaturen. Tijdens het consumeren van het probiotische product wordt de coating op natuurlijke wijze afgebroken door spijsverteringsenzymen, waardoor het probioticum vrijkomt om de dunne darm te koloniseren en zijn gezondheidsvoordelen te leveren. Samen met het deskundige team van SIG kunnen we consumenten niet alleen probiotische producten met unieke gezondheidsvoordelen bieden, maar ook een langere houdbaarheid voor meer gemak. Het is een echte innovatie op het gebied van probiotische drankproducten."

Veilig afvullen van probiotica

Als industrie-expert in aseptisch vullen heeft SIG specifieke vul- en verwerkingsparameters toegepast die een homogene suspensie van probiotische cellen per verpakking garanderen. Dit garandeert het veilig afvullen van probiotica in SIG's aseptische verpakkingsoplossingen op het hoogste kwaliteitsniveau.

Christoph Wegener, Chief Markets Officer bij SIG: "Met het creëren van een nieuwe productcategorie bieden SIG en AnaBio drank- en levensmiddelenfabrikanten een baanbrekende oplossing voor de huidige beperkingen van verse probiotische dranken. Onze innovatie biedt lagere distributiekosten omdat er geen koeling nodig is, biedt langere houdbaarheid, een groter bereik en minder voedselverspilling voor zowel retailers als consumenten. Aseptische probiotische yoghurtdranken laten zien dat we voortdurend innoveren om te kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van de consument, terwijl we tegelijkertijd een hoge productkwaliteit en een langere houdbaarheid bieden in een duurzame verpakking. Onze aseptische kartonverpakkingen hebben bewezen een van de meest duurzame verpakkingsoplossingen* op de markt te zijn."

De mogelijkheden die voortkomen uit deze baanbrekende innovatie en samenwerking zijn legio: van het creëren van nieuwe productsegmenten in opkomende markten waar dringend behoefte is aan zeer voedzame producten tot het combineren van duurzame verpakkingsoplossingen met gezonde probiotische concepten die voorheen alleen verkrijgbaar waren in het versschap.

https://www.sig.biz/en/carton-packaging/sustainability/life-cycle-assessments

Fotobijschrift:

SIG en AnaBio Technologies presenteren samen de wereldwijde lancering van een lang houdbare probiotische yoghurt – een belangrijke doorbraak voor probiotische dranken en aseptische verpakkingen. Deze baanbrekende ontwikkeling creëert een nieuwe productcategorie; probiotische dranken verpakt in aseptische kartonnen verpakkingen en spouted pouches die zonder koeling langdurig houdbaar zijn.

Foto: SIG

Over SIG SIG is een toonaangevende leverancier van verpakkingsoplossingen ‘voor beter’ – beter voor onze klanten, voor consumenten en voor de wereld. Met ons unieke portfolio van aseptisch karton, bag-in-box en spouted pouch werken wij samen met onze klanten om voedsel- en drankproducten op een veilige, duurzame en betaalbare manier aan consumenten over de hele wereld te leveren. Dankzij onze technologie en uitzonderlijke innovatiemogelijkheden kunnen we onze klanten end-to-end oplossingen bieden voor gedifferentieerde producten, slimmere fabrieken en connected packs, allemaal om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons bedrijf en we streven ernaar om een netto positief voedselverpakkingssysteem te creëren. SIG is opgericht in 1853, heeft haar hoofdkantoor in Neuhausen, Zwitserland, en is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange. De vaardigheden en ervaring van onze ongeveer 9.000 medewerkers wereldwijd stellen ons in staat om snel en effectief te reageren op de behoeften van onze klanten in meer dan 100 landen. In 2022 produceerde SIG 49 miljard verpakkingen en genereerde €3,1 miljard aan pro forma omzet (incl. niet-geauditeerde omzet van recente overnames). SIG heeft een AA ESG-rating van MSCI, een 13,4 (laag risico) score van Sustainalytics, een Platinum CSR-rating van EcoVadis en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Ga voor meer informatie naar onze website: https://www.sig.biz/en Bezoek het SIG-blog voor inzichten in trends die de voedingsmiddelen- en drankenindustrie bepalen: https://www.sig.biz/signals/en Over AnoBioTechnologies AnaBio Technologies is een wereldleider in micro-inkapselingstechnologie. Micro-inkapseling houdt in dat fragiele bioactieve stoffen op microscopisch niveau in een beschermende laag worden omhuld, zodat ze de stress van verwerking, opslag en spijsvertering kunnen overleven. Deze unieke technologie maakt het mogelijk om gezondheidsvoordelen op een duurzame manier aan consumenten te leveren en enkele van de meest dringende wereldwijde gezondheidsproblemen aan te pakken, zoals immuniteit, obesitas en diabetes. AnaBio werd meer dan 10 jaar geleden opgericht als spin-out van een universiteit en opereert nu vanuit een 2000m2 groot Microencapsulation Centre of Excellence, gelegen buiten Cork City in Ierland. AnaBio's IP-portfolio is gebaseerd op uitgebreide functionele en klinische studies en omvat 13 patentfamilies. AnaBio werkt samen met blue chip multinationals uit de voedings-, drank- en gezondheidssector en biedt contractonderzoek, commerciële levering van micro-ingekapselde ingrediënten via een FFSC22000 geaccrediteerde productielijn en de mogelijkheid om licenties te nemen op technologie voor hun eigen productie. Neem voor vragen contact op met: Heike Thevis Persvoorlichter SIG Tel: +49 (0)2462 79 2608 E-mail: heike.thevis@sig.biz

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt