Ariake lanceert voedingsmiddelen in aseptische kartonnen verpakkingen in België

07 NOV 2023 10:17 | SIG

Premium vloeibare bouillons in SIG-kartonverpakkingen

Ariake lanceert voedingsmiddelen in aseptische kartonnen verpakkingen in België

Ariake, Japans marktleider in natuurlijke kruiden, bouillons en sauzen en actief op twee continenten, lanceert als eerste bedrijf voedingsmiddelen in aseptisch kartonnen verpakkingen op de Belgische markt. Het bedrijf breidt zijn bouilloncategorie uit met een nieuw assortiment hoogwaardige vloeibare bouillons verpakt in SIG Slimline kartonverpakkingen.

Met de recente plaatsing van een SIG Slimline 12 Aseptische flexibele vulmachine in Ariake's productielocatie in Maasmechelen voegt het bedrijf aseptisch verpakte vloeibare bouillon toe aan zijn bouillonportfolio. De hoogwaardige vloeibare bouillons van Ariake in de nieuwe verpakkingen verschijnen deze maand op de Franse markt, de Belgische volgt snel daarna.

Dankzij de afvultechnologie van SIG is Ariake Europe nu voor het eerst actief op het gebied van aseptische levensmiddelen, een grote stap voor het productassortiment van het bedrijf. Ariake heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van kwaliteit en heeft SIG gekozen als strategische partner voor deze belangrijkeintroductie.

Vloeibare voedingsmiddelen die aseptisch zijn afgevuld in kartonnen verpakkingen van SIG bieden grote voordelen. Ze behouden de premium kwaliteit, smaak en aroma van het product en beschermen alle natuurlijke voedingsstoffen, vitaminen, smaken en kleuren. Het verpakkingsmateriaal houdt licht en lucht tegen, zodat producten lang bewaard kunnen worden zonder dat koeling of conserveringsmiddelen nodig zijn. Kartonnen verpakkingen zijn ook onbreekbaar, licht en handig dankzij hun rechthoekige vorm, waardoor transport en distributie efficiënt zijn. Ze behoren ook tot de meest duurzame verpakkingsoplossingen* en zijn verkrijgbaar in trendy designs.

"Ons belangrijke partnerschap met SIG heeft ons in staat gesteld ons premium assortiment bouillons te diversifiëren en voor het eerst aseptisch verpakte vloeibare bouillons op de markt te brengen. Door te kiezen voor de vul- en verpakkingstechnologie van SIG hebben we nieuwe retail kansen gecreëerd. We kunnen voor onze producten, die bekendstaan om hun hoge kwaliteit, nieuwe consumenten bereiken, opvallen in het schap en winstgevende groei realiseren. De flexibele vultechnologie van SIG stelt ons bovendien in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt en op veranderende consumentenvoorkeuren en gedrag," zegt Sven Glibert, Junior Plant Manager bij Ariake Europe.

SIG's ultramoderne SIG Slimline 12 Aseptische vulmachine kan 12.000 kartonnen verpakkingen per uur aseptisch vullen in verschillende inhoudsmaten van 500 ml tot 1.100 ml. "Het was geweldig om samen te werken met het team van Ariake Europe, dat nu het eerste bedrijf is in België dat vloeibare levensmiddelen afvult in onze aseptische kartonverpakkingen. Ariake zag al snel de voordelen van de unieke vul- en hulstechnologie van SIG en is nu klaar om in de toekomst nieuwe en interessante vloeibare voedingsproducten te lanceren," zegt Sonia Voicu, Marketing Manager BeNeLux & France bij SIG.

https://www.sig.biz/en/carton-packaging/sustainability/life-cycle-assessments

Fotobijschrift

Ariake, Japans marktleider in natuurlijke kruiden, bouillons en sauzen en actief op twee continenten, komt in België als eerste op de markt met voedingsmiddelen die aseptisch verpakt zijn in SIG-kartonverpakkingen. Het bedrijf breidt zijn bouillonassortiment uit met een nieuw assortiment hoogwaardige vloeibare bouillons verpakt in SIG Slimline kartonverpakkingen.

Foto: SIG

Over SIG SIG is een toonaangevende leverancier van verpakkingsoplossingen ‘voor beter’ – beter voor onze klanten, voor consumenten en voor de wereld. Met ons unieke portfolio van aseptisch karton, bag-in-box en spouted pouch werken wij samen met onze klanten om voedsel- en drankproducten op een veilige, duurzame en betaalbare manier aan consumenten over de hele wereld te leveren. Dankzij onze technologie en uitzonderlijke innovatiemogelijkheden kunnen we onze klanten end-to-end oplossingen bieden voor gedifferentieerde producten, slimmere fabrieken en connected packs, allemaal om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van consumenten. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van ons bedrijf en we streven ernaar om een netto positief voedselverpakkingssysteem te creëren. SIG is opgericht in 1853, heeft haar hoofdkantoor in Neuhausen, Zwitserland, en is genoteerd aan de SIX Swiss Exchange. De vaardigheden en ervaring van onze ongeveer 9.000 medewerkers wereldwijd stellen ons in staat om snel en effectief te reageren op de behoeften van onze klanten in meer dan 100 landen. In 2022 produceerde SIG 49 miljard verpakkingen en genereerde €3,1 miljard aan pro forma omzet (incl. niet-geauditeerde omzet van recente overnames). SIG heeft een AA ESG-rating van MSCI, een 13,4 (laag risico) score van Sustainalytics, een Platinum CSR-rating van EcoVadis en is opgenomen in de FTSE4Good Index. Ga voor meer informatie naar onze website: https://www.sig.biz/en Bezoek het SIG-blog voor inzichten in trends die de voedingsmiddelen- en drankenindustrie bepalen: https://www.sig.biz/signals/en Neem voor vragen contact op met: Heike Thevis Persvoorlichter SIG Tel: +49 (0)2462 79 2608 E-mail: heike.thevis@sig.biz

Meer binnen de rubriek Winkels en consumentenmarkt