EU-verkiezingsvideo “Gebruik Je Stem” wordt 504 miljoen keer bekeken

06 JUN 2024 12:35 | Europees Parlement

Met het einde van de verkiezingscampagne en verkiezingsdag in Nederland vandaag, is de video “Gebruik je stem”, die het belang van stemmen en het waarborgen van de democratie benadrukt, meer dan 504 miljoen keer bekeken.

De video, het belangrijkste product van de voorlichtingscampagne van het Parlement, bevat getuigenissen van ouderen uit verschillende EU-landen die hun verhalen over democratie aan de volgende generaties willen doorgeven. In de video benadrukken ze dat democratie en stemmen niet als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd.

Je kunt de video hier bekijken.

Naast de 504 miljoen views (data tot 2 juni) op sociale mediaplatforms, videostreaming, tv en mobiele telefoons, is de video in verschillende formaten (4 minuten documentaire en 30 seconden, 15 seconden en 6 seconden clips voor sociale media) getoond door tv-kanalen over het hele continent en op andere plekken, zoals voetbalstadions.

De stemming in Nederland is intussen volop aan de gang. Het Huis van Europa, dat de bureaus van het Europees Parlement en de Europese Commissie huisvest, is daarbij ook stemlokaal. Ook op velen andere plekken kunnen kiezers hun stem uitbrengen.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws